Haberler

DİYARBAKIR - "Medeniyet Dilleri Atölyesi"nde yeni dönemde eğitim başladı

Güncelleme:

Sezai Karakoç Kültür Merkezindeki salona gelen davetliler Davetlilerden görüntü Sinevizyon gösterimi Kürtçe kursu Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun konuşması -Sertifikaların taktimi Diyarbakır'da "Medeniyet Dilleri Atölyesi"nde yeni dönemde eğitim başladı Vali Münir Karaloğlu: "Atölyede 18...

Sezai Karakoç Kültür Merkezindeki salona gelen davetliler

Davetlilerden görüntü

Sinevizyon gösterimi

Kürtçe kursu

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun konuşması

-Sertifikaların taktimi Diyarbakır'da "Medeniyet Dilleri Atölyesi"nde yeni dönemde eğitim başladı

Vali Münir Karaloğlu:

"Atölyede 18 ayrı sınıfta, 6 dilde çalışmalarımız devam ediyor. 500 öğrencimiz eğitimine devam ediyor. Kürtçe, Zazaca, Arapça, Farsça, Süryanice, Osmanlı Türkçesi hepsi bizim ortak değerimiz. Bunları yaşama ve yaşatma konusunda kararlıyız"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin 6 dilde eğitim verdiği "Medeniyet Dilleri Atölyesi"nde yeni dönem eğitimler başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının, dil yeterliliğinin sürdürülmesi ve geliştirilmesi amacıyla düzenlediği Medeniyet Dilleri Atölyesi'nde Arapça, Farsça, Osmanlıca, Kürtçe, Zazaca ve Süryanice dillerinde eğitim veriliyor.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Sezai Karakoç Kültür Merkezinde atölyenin Kürtçe dil eğitimi açılış dersine katılan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır'ın 12 bin yıldır insanlığa, farklı medeniyetlere, farklı kültürlere ve farklı dillere ev sahipliği yaptığını söyledi.

Karaloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak tarihten devralınan medeniyet ve kültürel değerleri yaşama ve yaşatma gayretinde olduklarını belirterek, "Medeniyet Dilleri Atölyesini bu gayretimizin bir meyvesi, bir uzantısı olarak görebilirsiniz. Biliyorsunuz geçen sene ilk defa Diyarbakır'da başlatmıştık ve geçen sene 640 kursiyerimize sertifika verme noktasına geldik." dedi.

2021-2022 kültür ve sanat sezonunu Feqiye Teyran'a atfettiklerini dile getiren Karaloğlu, bu kapsamda çok farklı alanlarda etkinliklerin olduğunu aktardı.

Karaloğlu, kültürel, sanatsal, dil eğitimi gibi birçok alanda etkinliklerin olduğunu belirterek, Diyarbakır halkına bu etkinliklere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

"Medeniyet Dilleri Atölyesinde şu anda 18 ayrı sınıfta, 6 dilde çalışmalarımız devam ediyor. 500 öğrencimiz eğitimine devam ediyor. Kürtçe, Zazaca, Arapça, Farsça, Süryanice, Osmanlı Türkçesi hepsi bizim ortak değerimiz. Bunları yaşama ve yaşatma konusunda kararlıyız." ifadelerini kullanan Karaloğlu, önümüzdeki dönemde Medeniyet Dilleri Atölyesini güçlendirerek devam ettirmeyi istediklerini kaydetti.

Karaloğlu, "Diyarbakır'da, bölgede konuşulan bütün diller, şu anda eğitimini vermiş olduğunuz bu 6 dil. Büyükşehir Belediyesi olarak bütün etkinlikler devam edeceK. 2021-2022 Feqiye Teyran Kültür ve Sanat Sezonu'nun çok verimli bir şekilde geçireceğimizi temenni ediyorum." diye konuştu.

Atölyedeki eğitmenlere ve eğitim alanlara başarı dileyen Karaloğlu, önceki dönem eğitimi tamamlayanlara da sertifikalarını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Münir Karaloğlu Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title