Haberler

BODRUM'DA DENİZDEN ÇIKAN ÇÖPLERLE SANAT ESERLERİ YARATILDI

Güncelleme:

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, Avrupa Birliği (AB) Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut'un katılımıyla Avrupa İklim Değişikliği Farkındalık Haftası kapsamında deniz kirliliği farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, Avrupa Birliği (AB) Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut'un katılımıyla Avrupa İklim Değişikliği Farkındalık Haftası kapsamında deniz kirliliği farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte sergilenen sanatçı Şinasi Yelkenci'nin denizden çıkarılan çöplerle yaptığı sanat eserleri beğeni topladı.

Bodrum Belediyesi Gümbet Sahili'nde, Avrupa İklim Değişikliği Farkındalık Haftası kapsamında deniz kirliliği farkındalığı etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, AB Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, sanatçı Şinasi Yelken ve ilkokul öğrencileri katıldı. Etkinlik öncesinde Başkan Aras, Büyükelçi Landrut'a Bodrum kıyıları hakkında bilgi verdi. Etkinliğe katılan öğrenciler deniz kıyısında atık çöpleri topladı. Öğrenciler toplanan atık çöplerle, sanat çalışması yaptı. Başkan Aras ve Landrut'l öğrencilerin çalışmalarını izleyerek bir süre sohbet etti. Öte yandan, sanatçı Şinasi Yelken'in denizden çıkarılan çöplerle yaptığı sanat eserleri büyük beğeni toplarken, Başkan Aras ve Büyükelçi Landrut sergilenen sanat eserlerini inceledi.

'KURAKLIK TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

Etkinlik öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Avrupa Birliği Delegasyonu daha öncede Bodrum'u ziyaret etmişti. Özellikle deniz kirliliği konusunda farkındalık yaratmak için çeşitli, etkinlikler yapmıştık. Aynı şekilde bugün büyükelçimizin başkanlığında gelen delegasyonla beraber büyük bir katılımla hem çevre gönüllüleri hem de öğrencilerimizin katılımıyla Gümbet Sahili'nde farkındalık projesi yürütülüyor. Dünyada iklim krizi gündemde ve bu iklim krizinden en fazla etkilenen bölgelerin arasında Akdeniz tabii ki Anadolu ve Bodrum da var. Bunun etkileri bu yaz çok acı bir şekilde hissettik. Orman yangınlarında orman alanları tahrip oldu. Kuraklık tehlikesiyle karşı karşıyayız. İklim kriziyle beraber yağmur rejiminin bozulması, içme suyu kaynaklarına ulaşmamızı tehlikeye atmakta. Biz de Avrupa Birliğimizin 'Gree Deal' yaklaşımını benimsiyoruz, Bodrum'da yeşil mutabakat eylem planı hazırlamak için girişimlere başladık dedi.

'KÜRESEL ISINMANIN AŞISI YOK'

Etkinlikte konuşan Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, Ekonomik ve toplumumuzun karşısındaki yeşil dönüşümler hem bizim neslimiz hem de gelecek nesiller için, aslında çok büyük bir mücadele. Küresel ısınmanın aşısı yok, hepimizin bu çalışmalara dahil olması gerek. Hükümetler, belediyeler ve aynı zamanda bireyler de iklim dönüşümü ve değişimine katılmalı. Çünkü dünyamızı yaşanabilir bir dünya olarak görmek istiyoruz diye konuştu.

Etkinlik öğrenciler ile birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Gümbet Bodrum Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title