Haberler

Hababam Sınıfı' Kastamonu'da

'Hababam Sınıfı' filminin asıl hikayesinin yaşandığı, Anadolu’nun ilk lisesi olma özelliği taşıyan Abdurrahmanpaşa Lisesi’nin 129. kuruluş yıldönümü, Hababam Sınıfı'nın efsane oyuncuları ile birlikte kutlandı.

'Hababam Sınıfı' filminin asıl hikayesinin yaşandığı, Anadolu'nun ilk lisesi olma özelliği taşıyan Abdurrahmanpaşa Lisesi'nin 129. kuruluş yıldönümü, Hababam Sınıfı'nın efsane oyuncuları ile birlikte kutlandı.

Rıfat Ilgaz'ın büyük eseri Hababam Sınıfı'nın Ertem Eğilmez imzası taşıyan sinema uyarlamasında rol olan sanatçılar, öykünün anavatanı olan Kastamonu'ya geldi. Efsane Hababam Sınıfı oyuncuları, Kastamonu'da Anadolu'nun ilk lisesi olma özelliği taşıyan ve Hababam Sınıfı karakterinin doğduğu Abdurrahmanpaşa Lisesi'nin 129. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı. İlk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törenler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra Hababam Sınıfı oyuncuları ile anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

Oyunculara büyük ilginin olduğu kutlamaların devamında Hababam Sınıfı'nın unutulmaz oyuncuları, efsane filmin asıl hikayesinin yaşandığı Abdurrahmanpaşa Lisesi'nin eski binası olan Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret etti. Burada rektörlük binasını geçerek yetkililerden bilgiler alan oyuncular, Rıfat Ilgaz'ın lise yıllarında Abdurrahmanpaşa Lisesi'nin binası olan Rektörlük Binasında gerçekleşen buluşmada, filmin oyucuları eserin gerçek hikayesinin yaşandığı yeri görmenin mutluluğunu yaşadı. Daha sonra Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi'ni gezen oyuncular, burada slayt şeklinde Hababam Sınıfı'nın kısa film gösterisi izlettirildi. Ardından filmin asıl hikayesinin yaşandığı Abdurrahmanpaşa Lisesi'ni geçtiler.

"RIFAT ILGAZ, BUNLARI YAZMASA BİZ DE OLMAZDIK"

Rıfat Ilgaz'ın memleketi olan Kastamonu'yu yakından tanıma imkanı buldukları için çok mutlu olduklarını belirten Hababam Sınıfı oyuncuları adına konuşan Bülent İğdir, "Buram buram tarih kokan Kastamonu'yu gördüğüm için hem kendi adıma hem de arkadaşlarım adına çok mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Bizim için Kastamonu ziyaretinin başka bir anlamı daha var. Burası Hababam Sınıfı eserinin sahibi Rıfat Ilgaz'ın memleketi. Rıfat Ilgaz burada, şimdi bulunduğumuz binada yaşadıklarını kaleme döktü ve Hababam Sınıfı ortaya çıktı. Eğer Rıfat Ilgaz burada yaşadıklarını yaşamasaydı, biz de şu an buralarda olmayacaktık. Hayatımızın en önemli kilometre taşarlından birisi olan Hababam Sınıfı'nın asıl hikayesinin yaşandığı yeri gördüğümüz için tarif edilemez bir mutluluk içerisindeyiz" diye konuştu.

Hababam Sınıfı filminin Kastamonulu oyuncusu Tunca Akça ise, arkadaşlarının Kastamonu hakkında düşündükleri ve söyledikleri güzel sözlerden bir Kastamonulu olarak kendisinin de büyük mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi. Ayrıca Akçay, Şehit Şerife Bacı'nın tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılması için kendisine destek verilmesi durumunda filmini çekmek istediğini ve bu yöndeki çalışmalarının da hızla devam ettiğini söyledi.

"LİSEDE EN FAZLA SOPA YİYEN BENDİM"

Oyuncuların ardından konuşan Abdurrahmanpaşa Lisesi mezunu ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Karahasan ise, Hababam Sınıfı öğrencilerine kendi lise anılarını anlattı. Abdurrahmanpaşa Lisesi'nin disipliniyle ön planda olsa da içten içe hala bir "Hababam" ruhu olduğunu ifade eden Karahasan, "Ben 83 yılının Abdurrahmanpaşa Lisesi mezunuyum. Bu güzide lisemizde bizimde çok güzel lise anılarımız geçti. Ben biraz hiperaktif bir öğrenciydim ve okulun neredeyse bütün faaliyetlerinde yer alıyordum. Bu faaliyetlerin içerisinde bulunduğum için de çok göz önünde olduğum için, disipliniyle meşhur olan Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde hocalarımdan çok fazla dayak yedim. Hatta bizim dönemimizde benden fazla sopa yiyen yoktur diyebilirim" şeklinde konuştu.

Abdurrahmanpaşa Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Nurten Ciğerci de, efsane Hababam Sınıfı filminin oyuncularını Kastamonu'da ağırladıkları için çok mutlu olduklarını ve kendilerini kırmadıkları için şehre gelerek Abdurrahmanpaşa Lisesi'nin 129. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine de katıldığını için teşekkür etti.

LİSENİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ PASTASI KESİLDİ

Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde öğrenciler tarafından karşılanan Hababam Sınıfı oyuncuları, Anadolu'nun ilk kurulan lise olma özelliği taşıyan Abdurrahmanpaşa Lise'nin 129'uncu kuruluş yıldönümü pastasını hep birlikte kestiler. Ardından oyuncular, kendilerine ikram edilen yemekten yediler.

Hababam Sınıfı oyuncularının, son olarak Rıfat Ilgaz'ın memleketi olan Cide ilçesini ziyaret ederek, burada çeşitli temaslarda bulunacaklar. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ertem Eğilmez Rıfat Ilgaz Karahasan Politika Güncel Haberler

title