Haberler

Gül'den 104. Madde Zirvesi

Ergenekon Tartışmaları Tırmanırken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa'nın 104. Maddesinde Belirlenen "Cumhurbaşkanı, Devlet Organlarının Düzenli ve Uyumlu Çalışmasını Gözetir" Görevi Çerçevesinde, Yasama, Yürütme ve Yargıyı Bugün Öğle Yemeğinde Buluşturuyor.

Ergenekon tartışmaları tırmanırken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa’nın 104. maddesinde belirlenen "Cumhurbaşkanı, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir" görevi çerçevesinde, yasama, yürütme ve yargıyı bugün öğle yemeğinde buluşturuyor.

Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Konutu’ndaki öğle yemeğine TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Ahmet Akyalçın, Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğgeneral Ahmet Alkış ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Tuğgeneral Turgut Arıbal’ı davet etti.

Köşk: Yeni yıl yemeği

Köşk kaynakları, bunun yeni yıl nedeniyle önceden planlandığını, bundan sonra da geleneksel olarak her yeni yılda yineleneceği bilgisini verdiler. Aynı kaynaklar, öğle yemeğinde tarafların sorunları ilk ağızdan dinleyip, bu sorunların çözümüne yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulunmalarının öngörüldüğü bilgisini de aktardılar. Kaynaklar, yemeğin Dışişleri Konutu’nda verilmesinin nedenini Çankaya Köşkü’nün bu tür dar ve kapsamlı yemekler için uygun olmamasına bağladılar ve YAŞ yemeklerinin de aynı yerde verildiğine dikkat çekti.

Bugünkü Erkler Zirvesi’ne son günlerdeki gözaltılarla tırmanan Ergenekon operasyonuna ilişkin tartışmaların damgasını vurması bekleniyor. Köşk kaynakları da gündemdeki bütün konuların rahat bir atmosferde tartışılmasının planlandığı bu buluşmada, Ergenekon’un da gündeme gelmesinin normal sayılması gerektiğini söylediler.

Gül’ü de rahatsız etti

Kulislerde, Ergenekon tartışmalarının aldığı seyrin Cumhurbaşkanı Gül’ü de rahatsız ettiği konuşuluyor. Gül, Ergenekon operasyonlarının kilit ismi Tuncay Güney’in, CHP lideri Deniz Baykal’ın yanı sıra bazı eski Genelkurmay başkanlarını da ağır bir dille suçlandığı röportajının TRT’den yayınlanmasının ardından rahatsızlığını dile getirmişti. Gül, geçen hafta Cibuti Cumhurbaşkanı’nı kabulü sırasında bir soru üzerine "Gördüğümüz gibi bir çok insanın ismi sorumsuz şekilde TV ve gazetelerde gündeme gelmekte ve onlar zan altında bırakılmaktadır. Bundan da kaçınılması gerekir. Bu konuda hem resmi hem basın yayın kuruluşları, herkes çok dikkati olmalıdır. Çünkü bu işler bir kutuplaşmaya, polemiğe çevrilirse bunun büyük zararı olur" demişti. Ergenekon operasyonlarındaki bazı uygulamalara Yargıtay başta olmak üzere yargıdan da eleştiri sesleri yükselmişti.

Erklerin uyumunu gözetme görevi

YASAMA, yürütme ve yargıyı bugün Çankaya Köşkü’nde buluşturacak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Anayasa’ya göre erklerin ’uyumunu’ gözetme görevi buluyor. Cumhurbaşkanı’nın görev ve yetkilerinin belirtildiği Anayasa’nın 104. maddesinde bu görev şöyle tanımlanıyor:

"Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletinin birliğini temsil eder; Anayasa’nın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir."

Aynı maddede, Cumhurbaşkanı’nın bu görevi nedeniyle yasama, yürütme ve yargıya ilişkin yapacağı görev ve kullanacağı yetkiler de tek tek sıralanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title