Haberler

Gto Meclisi'nde Suriyeli Mülteciler Konusu Masaya Yatırıldı

Gaziantep'te yaşayan Suriyeli mültecilerin kentin ekonomisine ve vizyonuna etkileri Gaziantep Ticaret Odası (GTO) meclisinin 'Suriye' özel gündemli olağanüstü meclis toplantısında ele alındı.

Gaziantep'te yaşayan Suriyeli mültecilerin kentin ekonomisine ve vizyonuna etkileri Gaziantep Ticaret Odası (GTO) meclisinin ' Suriye' özel gündemli olağanüstü meclis toplantısında ele alındı. Meclis Başkanı Ali Yener'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Gaziantep başta olmak üzere Suriye'ye sınır komşu kentlerde yaşayan Suriyeli mültecilerin bu kentlerin ekonomik, güvenlik, sağlık başta olmak üzere sosyoekonomik yapısına doğrudan ve dolaylı etkileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Gaziantep Ticaret Odası Meclisi'nin olağanüstü toplantısında Suriyeli mültecilerin Gaziantep'in sosyoekonomik yapısına etkilerini araştırmak ve tespit etmek üzere 9 meclis üyesinden oluşan bir çalışma grubu oluşturuldu. Çalışma grubu Suriyeli mültecilerin Gaziantep'e ve vizyonuna etkileri, sorun ve çözüm önerileri ile ilgili araştırma yaparak kamuoyu ile paylaşacak.

23 meclis üyesinin, Suriyeli mültecilerin Gaziantep'e doğrudan ve dolaylı etkilerinin tartışılmasını isteyen talebi üzerine Meclis Başkanı Ali Yener'in başkanlığında olağanüstü toplanan GTO Meclisi'nde, değerlendirmelerde bulunuldu. Yener, Suriye'deki gelişmelerin Gaziantep başta olmak üzere Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa kentleri ile bölgedeki diğer kentleri, ihracat, yatırım, sınır ticareti, turizm, sağlık alanlarında etkilediğini, yaşanan iç savaş neticesinde Suriye'ye yakın olan sınır kentlerinin ekonomilerinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirtti.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ise ülkemizde ve Gaziantep'te yaşayan Suriyeli mültecilerle ilgili bir sunum yaparak mültecilerin Gaziantep'e etkileri ile ilgili olarak meclis üyelerini bilgilendirdi. Bartık, Göçmen Yasası olmamasından dolayı Türkiye'nin mülteciler konusuna henüz hazır olmadığını savundu.

GTO Meclisi'nde yapılan değerlendirmenin ardından Suriyeli mültecilerin Gaziantep'in ekonomik yapısına, iş hayatına, sağlığına ve güvenliğine etkileri ile sorun ve çözüm önerilerini tespit etmek üzere bir çalışma grubu oluşturuldu. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Rıdvan Köksüzer, Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Işık, meclis üyelerinden Mahmut Metin Yıldız, Taner Özdurak, Mehmet Özkeleş, Eşref Savaş, Erol Arda, Cengiz Topel Özdemir ve Kamil Tosun'dan oluşan çalışma grubu Gaziantep'te yaşayan Suriyeli mültecilerin Gaziantep'e etkilerini ayrıntılı olarak araştırıp rapor haline getirerek kamuoyu ile paylaşacak. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ticaret Odası Ali Yener Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title