Haberler

Göynük'teki Yangın

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, ilçeye bağlı 20 haneden oluşan Aşağıkınık köyünde çıkan yangında, ilk belirlemelere göre, 15 ev, 20 ahır, 20 samanlık, 14 buğday ambarı ile kullanılmayan köy okulunun yandığını söyledi.

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, ilçeye bağlı 20 haneden oluşan Aşağıkınık köyünde çıkan yangında, ilk belirlemelere göre, 15 ev, 20 ahır, 20 samanlık, 14 buğday ambarı ile kullanılmayan köy okulunun yandığını söyledi.

Aşağıkınık köyü Çatacak Mahallesi'ndeki çöplükte henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, İsmail Ünal'ın evine sıçradı. Rüzgarın da etkisiyle kısa bir süre içerisinde büyüyerek, köydeki bir çok eve yayılan alevlere ilk olarak köylüler müdahale etti.

Daha sonra Bursa'dan Orman Genel Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme helikopteri, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Bazı vatandaşlar yanan evlerinden kurtardıkları eşyaları köyün dışına traktör yardımıyla taşırken, yangın ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının çok büyük olduğunu ifade ederek, "Çıkan yangının ormana sıçramaması için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı. Orman Bölge Müdürlüğü'nün göndermiş olduğu yangın söndürme helikopteri köye gelerek yangına müdahale etti. Yangın söndürme ekiplerinin yanı sıra köylüler de kendi imkanlarıyla çıkan yangını söndürme çalıştı. Yapılan çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınarak, soğutma çalışmalarına başlandı" dedi.

Özçimen, yangının köyde büyük hasara neden olduğunu belirterek, "Yangında mağdur olan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma başlatıldı" diye konuştu.

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan ise 20 haneden oluşan köyde ilk belirlemelere göre, 15 ev, 20 ahır, 20 samanlık, 14 buğday ambarı ile kullanılmayan köy okulunun yandığını dile getirerek, yangında mağdur olan vatandaşlar için Türk Kızılayı'ndan yardım talebinde bulunulduğunu bildirdi.

Muhabir: İlhami Çetin / Emin Gürbüz

Yayıncı: Murat Paksoy - BOLU

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Ünal Kemal Kazan Göynük Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title