Haberler

Gondol Salıncaktan Düşen Ayşenur'un Beyin Ölümü Gerçekleşti

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde parkta gondol salıncaktan düşen 6 yaşındaki Ayşenur Ay, salıncağın altında kaldı.

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde parkta gondol salıncaktan düşen 6 yaşındaki Ayşenur Ay, salıncağın altında kaldı. Başından darbe alan Ayşenur'un duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Beyninde ödemler oluşan Ayşenur'un beyin ölümü gerçekleşti.

Olay, 24 Mayıs tarihinde, Köseköy Mahallesi'nde bulunan Meşelik Park'ta meydana geldi. Muhammet ve Gülden Ay çiftinin iki kızından küçüğü olan Ayşenur Ay, ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi ablası Zeynep Sena'nın okul pikniğine gitmek istedi. Gülden Ay iki kızını da alıp pikniğin yapılacağı parka gitti. Çocuklar arkadaşlarıyla birlikte gondol salıncağa binmek istedi. Gülden Ay, Zeynep Sena'ya küçük kızını emanet ederek oyun alanına gitmelerine izin verdi. Gondol salıncakta sallanan Ayşenur düşerek başını gondola ve yere çarparken, gondolun altında sıkıştı. Pikniğe gelen tüm aileler Ayşenur'un feryadına koşup salıncağın altından çocuğu çıkardı. Ayşenur vatandaşlar tarafından özel bir hastaneye götürüldü. Kalbi duran Ayşenur tekrar yaşama döndürülerek Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ayşenur'un dün beyin ölümü gerçekleşti. Gözyaşları içerisinde kızının beyin ölümünün gerçekleştiğini anlatan  Gülden Ay, şöyle dedi:

"Olay günü büyük kızımın okulunun pikniği için parka gittik. Küçük kızım da gelmek isteyince ikisini birlikte götürdüm. Çocuklar yemeklerini yedikten sonra salıncağa binmek istediler. Küçük kızım da ablasıyla birlikte gitmek isteyince ablasına emanet ettim. Bir süre sonra çığlık sesleri duyduk. Baktığımda küçük kızım salıncak gondolun altında ayakları başına gelmiş bir şekilde sıkışmıştı. Ne yapacağımı şaşırdım. Gondolu hareket ettirip kaldırmak istedik ama olmadı. Güçlükle kızımı oradan çıkardık."

Gülden Ay kızını özel bir hastaneye götürdüklerini, orada kalbinin durduğunun söylendiğini belirtirken, "Yaklaşık yarım saat sonra tekrar hayata döndürüldü. Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Beyin sapı darbe almış ve beynin tamamında ödem oluştuğu için ameliyat yapılamadı. Beyni çok büyük hasar almış ve en sonunda da beyin ölümü gerçekleşti" diye konuştu.

"BAŞKA CANLAR YANMASIN"

Gülden Ay kızının başına gelen kazanın ardından gondol salıncaklarda bir çok kaza olduğunu duyduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu gondol salıncakların bir denetimi yok. Buna benzer bir çok kaza meydana geldi. Salıncakların altlarına bir tahta çakılsa belki çocuklar oradan düşmez. Bırakın çocukları yetişkin insanlar bile oradan düşebilir. Daha önceden kafası kırılan, kolu kırılan ve ölenler olmuş. Benim çocuğumu kurtaramadık ama başka canlar yanmasın."

- Kartepekocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeynep Sena Köseköy Kartepe Politika Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Öldürülen motokuryenin babası emekli albay çıktı: 25 bin asker geçti elimden ama çocuğumu koruyamadım

Öldürülen motokuryenin babası emekli albay çıktı: 25 bin asker geçti elimden ama çocuğumu koruyamadım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title