Haberler

Gölet Cinayeti' Sanığına 27 Yıl Hapis Cezası

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde arkadaşı 26 yaşındaki Sedat Vardar'ı öldürüp, cep telefonu ve parasını aldıktan sonra cesedini, beline taş bağladıktan sonra gölete atan katil zanlısı 28 yaşındaki İlker Uzbağcı ile Dayısı Rahmi Acar'ın yargılanması tamamlandı.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde arkadaşı 26 yaşındaki Sedat Vardar'ı öldürüp, cep telefonu ve parasını aldıktan sonra cesedini, beline taş bağladıktan sonra gölete atan katil zanlısı 28 yaşındaki İlker Uzbağcı ile Dayısı Rahmi Acar'ın yargılanması tamamlandı. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıkan İlker Uzbağcı, kasten adam öldürmekten 18, hırsızlıktan ise 9 olmak üzere toplamda 27 yıl hapis cezası verildi.

İnegöl'e bağlı Kulaca ve Şipali mahalleleri arasında bulunan eski kum ocağı göletinde, geçen yıl 27 Temmuz'da işçiler, beline taş bağlanmış bir erkek cesedi buldu. Jandarma, üzerinden kimlik çıkmayan ve dövüldükten sonra 10 yerinden bıçaklanarak öldürülüp ardından beline taş bağlanarak gölete atılan cesedin Bursa Merkez Yıldırım İlçesi'nde oturan ve kendisinden 10 gündür haber alınamayan Sedat Vardar'a ait olduğunu belirledi. Vardar'ın cep telefonu görüşmelerini inceleyen jandarma, katil zanlısı olarak İlker Uzbağcı ile cinayet yardımcı olmak ile suçlanan Dayıs Rahmi Acar'ı yakaladı. Mahkemeye çıkartılan Uzbağcı tutuklanırken Rahmi Acar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Adam öldürmek' ve 'Hırsızlık' suçlarından yargılanan İlker Uzbağcı, yaptığı savunmasında, bir başka suçtan girdiği cezaevinden tahliye olduktan sonra kendisine temiz bir sayfa açtığını artık uyuşturucu da kullanmadığını söyledi. O günden sonra Dayısı Rahmi Acar'ın yanında çalışmaya başladığını belirten Uzbağcı, "Olaydan bir gün önce İnegöl'e gitmek üzere arkadaşım olan Sedat ile yola çıktık. Beni dayımın yanına bırakıp Yenişehir'e gidecekti. Yolda sürekli bonzai içen Sedat, dayımın evine yanaşınca beni, 'sana ihtiyacım var' diyerek ikna etti. O gece İnegöl'de balık tutmak için göletin kenarına gittik. Yanımıza oltalar vardı. O sırada uyuştucu kullanan Sedat bana küfür ve hakaret edip bıçak ile saldırdı. Kendimi savunmasını bildim. Bu sırada yere düşünce bende üstüne atlayıp onu bıçakladım. Bu sırada bana, 'Beni öldür yoksa seni öldüreceğim' diyerek bağırıyordu. Bir ara hareket etmeyince öldüğünü anladım. Onu bırakıp dayımın evine gittim. Banyo yapıp elbiselerimi değiştirdim. Sonra tekrar olay yerine gittim. Bu kez Sedat'ın çıkardığım eşyalarının cebinde bulunan cep telefonu ve paralarını aldım. Onu ise beline misina ile taş bağlayıp gölete sürükledim. Suda kaybolunca uzaklaştım. Bu sırada cep telefonuna gelen mesajlara onun ağzından cevaplar yazdım. Bir arkadaşının, 'Sedat senin için öldü diyorlar' mesajını görünce korktum. Telefonu kırdım. Sonrada yakalandım" dedi. Aynı duruşmada yargılanan Rahmi Acar ise yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

Karar duruşmasında hazır bulunan sanıklardan Uzbağcı pişmanlık duygularını dile getirirken, Acar ise beraatini istedi. Mahkeme heyeti suçunu sabit görüdğü İlker Uzbağcı'ya adam öldürmekten 18, hırsızlıktan ise 9 yıl olmak üzere toplam 27 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme Rahmi Acar'ı ise 'Cinayete yardım' suçundan 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı. Duruşma sonrası sinir krizi geçiren Sedat Vardar'ın babası Recep Vardar saldırdığı İlker Uzbağcı'ya yumruk ile vururken kendisini jandarma uzaklaştırdı. - İnegöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bursa Merkez Kulaca İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (1)

milletçe alkışlıyoruz CHPMobil-ANDROID:

sadece chp

0
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title