Haberler

Gölcük'te Evde Bırakılan 2 Aylık Bebeğin Ölümü

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Kahraman: "Şehrimizde böyle birşey olması çok acı. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanımızla toplantı yaparak, bu ve benzeri olaylar çıkmadan ve yayılmadan, bu tür ...

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman, Gölcük ilçesinde tatile giden annesi tarafından evde bırakılan 2 aylık bebeğin ölümüne ilişkin, "Şehrimizde böyle birşey olması çok acı. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanımızla toplantı yaparak, bu ve benzeri olaylar çıkmadan ve yayılmadan, bu tür dara düşmüş insanlara nasıl destek verebiliriz diye çalışma başlatacağız" dedi.

Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan olayın çok acı olduğunu belirterek, bir annenin çocuğunu bu şekilde bir duruma düşürecek psikoloji içinde olmasının, çok daha önemli bir şey olduğunu söyledi.

"Bir anne nasıl böyle bir davranış içerisinde olabilir" diyen Kahraman,  "Şehrimizde böyle birşey olması çok acı. Annenin içinde bulunduğu sorunları ve sıkıntıları değerlendirebileceği, paylaşabileceği, çözüm üretebileceği bir noktaya taşıyamaması düşündürücü bir olay" diye konuştu.

Kahraman, böyle bir olayın kentlerinde olmasının üzücü olduğunu dile getirerek, "Bu acı olayın kentimizde olması, bizim omuzumuza bir sorumluluk yükledi. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanımızla toplantı yaparak, bu ve benzeri olaylar çıkmadan ve yayılmadan, bu tür dara düşmüş insanlara nasıl destek verebiliriz diye çalışma başlatacağız. Bu, önemli bir sosyal yaradır" ifadesini kullandı.

Bir öğretmenin böyle bir duruma düşmesinin üzüntü verici olduğunu, bu kişinin suçlanıp ceza almasının, bundan sonra bu tür olayların tekrarlanmayacağı anlamına gelmeyeceğini vurgulayan Kahraman "Bu gibi olayların tekrarlanmaması için, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve hükümet olarak gereken tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.

"Öğretmen alımınında farklı boyutları gündeme getirdi"

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı ve Eğitim Bilimleri Uzmanı Prof. Dr. Cevat Celep de Gölcük'teki olayın, öğretmen alımında farklı boyutları gündeme getirdiğini söyledi.

Celep, psikolojik rahatsızlığı olan birisinin kesinlikle sınıfa sokulmaması gerektiğini dile getirerek, "Mevzuata göre psikolojik sorunu olan bir öğretmen sağlık raporu alır ve rapor bittikten sonra normal görevine devam eder.  Psikolojik rahatsızlığı saptanan biri, rahatsızlığı ortadan kalkana kadar sınıfa sokulmamalıdır" şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin sadece KPSS ile atanmasının doğru olmadığını savunan Celep, "Bu sınavı kazananların mutlaka belli testlerden geçtikten sonra atamasının yapılması gerekiyor ama günümüz koşullarında bu mümkün değil. Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 30 bin kişiyi bir mülakattan geçirerek alması zor gibi görünüyor" dedi.

Prof. Dr. Celep, öğretmen olarak atanacakların mutlaka belli bir sağlık kontrolünden geçirilip ondan sonra alınması gerektiğini anlatarak, "Çünkü bilgi her şey değildir. Öğretmen adayının kişilik özellikleri ve öğrenciye karşı tutumu da mutlaka test edilmesi gerekir" diye konuştu.

Celep, Avrupa ülkelerinde öğretmen adayının en az 2 yıl izlendiğini ve bu sürenin sonunda yeterli olanların atamasının yapıldığına vurgu yaptı. - Kocaeli

Kaynak: AA / Güncel

Halil İbrahim Kahraman Gölcük Politika Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title