Haberler

Gölcük Belediyesi Yar Hisar Müze Gemisi'nin 7. Yılı Kutlandı

Güncelleme:

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi'nin 7.kuruluş yıl dönümü, geminin güvertesinde Gölcük protokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla kutlandı.

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi'nin 7.kuruluş yıl dönümü kutlandı. 7.yıl kutlamasına protokolün katılımı yoğun oldu. GölcükDeniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Muhittin Elgin, Gölcük Belediye başkanı MehmetEllibeş,İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zaburkan, AK Parti ilçe başkanı Sedatyücel, MHP ilçe başkanı Necati Erdurmuş, Belediye Başkan yardımcıları MehmetOlgun, İbrahim Tektaş, Hasan Özer, Muhtarlar derneği başkanı Bilge Saral,mahalle muhtarları, Gölcük Belediyesi birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarhisar Müze Gemisi sorumlusu İlhan Akbulut, Yarhisar'ın tarihçesi ve ziyaretçi sayıları hakkında bilgi vermesininardından, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş şunları söyledi:

"Donanma Komutanlığı, KocaeliBüyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesinin müşterek girişimiyle Yarhisar'ı müze olarak Gölcük'üze kazandırdık. Yedi yıllık süre içerisinde yerli, yabancı birçok misafirimiz müzemizi ziyaret etti. Katkı sağlayan her kese, özellikle de vatandaşlarımıza ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizlerin desteklerinizle,katkılarınızla bugünlere geldik" dedi.

7.yıl pastasını protokolün kesmesinin ardından, kokteyle geçildi. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Didem Öncel, okul öğrencilerinden Giraycan Aytaç, Bahanur Akbulut ve İlker Kapancıgil'den oluşan yaylı çalgı dörtlüsü, Türk Halk Müziği eserlerini Batı Sanat Müziği düzenlemesiyle seslendirerek kutlamaya renk kattı. Gölcük Kız Meslek lisesi yiyecek-içecek bölümü öğrencilerinin kokteyl servisi yaptığı programda, havanın sıcak olması vatandaşın da yoğun katılımıyla Yarhisar'ın güvertesi doldu, taştı. Yarhisar Müze Gemisinin davetlilerce toplu olarak gezilmesinin ardından program sona erdi.

27 Ekim 2006 tarihinde açılışı yapılarak hizmete giren Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi, 7. yılında Gölcüklüler'i bir araya getirdi. 1964 yılında ABD. Portland-Oregon'da inşa edilen Yarhisar,aynı yılın sonunda Türkiye'ye getirilerek donanmaya katıldı. 1965 yılından hizmet dışı kaldığı 2005 yılına kadar "Keşif-Karakol" gemisi olarak görev yaptı. 2005 yılında hizmet dışı kalınca, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesinin müşterek girişimiyle, donanma kenti Gölcük'e, Kavaklı sahiline, beton zemin üzerine yerleştirildi.

Üç parça halinde dikey kesilen Yarhisar,deniz yoluyla, yüzer vinçle bulunduğu alana taşınarak, burada birleştirildi.Böylece Türkiye'nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemisi müzesi oldu. 1974 yılındaki Kıbrıs Barış harekâtının Ege safhasına katılmış gazi bir gemi olan Yarhisar, müze olarak sürdürdüğü görevinde de yerli-yabancı birçok misafire ev sahipliği yaptı. İçerisinde Osmanlı ve Türk donanmasına ait resim,fotoğraf ve objelerin bulunduğu ve rehber eşliğinde yaşam alanlarının gezildiği Yarhisar'ı bugüne kadar toplam 161.483 kişi ziyaret etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gölcük Belediyesi İlhan Akbulut Hasan Özer Ak Parti Güncel Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title