Haberler

Gölbaşı'nda Duygu Seli

Güncelleme:

Gölbaşı Ülkü Ocakları, "Çanakkale'den Mektup Var" adlı tiyatro oyununu Gölbaşılılarla buluşturdu.

Bütün sınıfı Çanakkale'ye savaşmaya giden bir tarih öğretmeninin öğrencilerinden gelen mektuplarının hikayelerinin sahnelendiği "Çanakkale'den Mektup Var" adlı oyun izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Gölbaşı Ülkü Ocakları, Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası dolayısıyla "Çanakkale'den Mektup Var" adlı tiyatro oyununu Gölbaşılılarla buluşturdu. Çanakkale'den çeşitli hatıraların sahneye konduğu ve bütün sınıfı Çanakkale'ye savaşmaya giden bir tarih öğretmeninin öğrencilerinden gelen mektupların hikayelerinin sahnelendiği oyun, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyuna ilgi çok yüksek oldu. Salon hınca hınç dolarken tiyatro gösterisine Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, Ülkü Ocakları Merkezi Yöneticileri Ersin Pehlivan ve Ozan Özdemir, Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Onur Kasım, Gölbaşı Ülkü Ocakları Başkanı Melih Molla, Fatih Ülkü Ocakları Başkanı İsa Alper Doğu, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının yanı sıra pek çok Gölbaşılı katıldı.

TÜRK MİLLETİNİN DÜNYAYA DERSİ

Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde seyircisiyle buluşan Ankara Fatih Ülkü Ocakları"Çanakkale'den Mektup Var" adlı oyundan önce şehitlere saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan Gölbaşı Ülkü Ocakları Başkanı Melih Molla, geceyi kahramanlarımızı hatırlamak ve unutturmamak için düzenlediklerini bildirdi. Melih Molla "Çanakkale Zaferi ile Türk milleti dilini, dinini ve namusunu kurtardı. Niğdeli Seyit Onbaşı, Yozgatlı Kınalı Hasan, 57. Piyade Alayı ve daha niceleri Mustafa Kemal'in önderliğindeki inanmışlar ordusu, Türklüğün tarih sahnesinde hep varolacağını haykırdılar, genç nesillerin yarınlarını kurtardılar. Türk milleti, Çanakkale'de dünyaya ders verdi" dedi.

MEHMETÇİĞİN İNSANLIK DERSİ

Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Onur Kasım da yaptığı konuşmada, Çanakkale ruhunu yaşatmak için burada buluştuklarını ifade ederek "Çanakkale'ye gelenler karşılarında Mehmetçiğin olduğunu unuttular. Çanakkale, Mehmetçiğin insanlığa verdiği bir derstir. Ecdadımızı bizler asla unutturmayacağız" diye konuştu.

BAŞKAN ODABAŞI'NDAN TEBRİK

Oyunu sonunda Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ile Ülkü Ocakları Başkanı Melih Molla, sahneye çıkarak oyuncuları tebrik etti. Başkan Odabaşı, yaptığı kısa değerlendirmede "Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı, kimse de kolay yıkılacağını sanmasınlar, böyle bir düşünceye asla kapılmasınlar. Türk'e kefen biçmenin ne olduğunu herkes biliyor. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Zaferi Yakup Odabaşı Güncel Haberler

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

10 kişinin öldüğü kazanın tanığı: Muavinin 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum

10 kişinin öldüğü kazanın tanığı: Muavinin 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum

Adana'da yakalanan suç örgütü lideri İsmail Abdo, 20 bin lira kefalet ödeyip serbest kaldı

Adana'da yakalanan suç örgütü lideri İsmail Abdo, 20 bin lira kefalet ödeyip serbest kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

title