Haberler

Gölbaşı'nda Atatürk Anısına Ferfene Gecesi

Gölbaşı'nda, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 92. yıl dönümü anısına Ankara Ferfene Gecesi düzenledi.

Geceye yoğun ilgi olması nedeniyle bazı misafirler ayakta izlemek zorunda kaldı.Ferfene gecesi salonu dolduran yüzlerce izleyicirin büyük beğenisini kazanırken Cumhuriyet coşkusu doruk noktaya ulaştı.

Ferfene; Ankaralı erkeklerin zaman zaman bağ evlerinde yada müstakil konutlarında bir araya gelerek eğlendikleri, güncel konularda sohbet ettikleri, çalıp söyledikleri ve oynadıkları bir geleneğin adıdır. Ferfene gecesi Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 92. yıl dönümünde yıllar sonra Gölbaşı Belediyesi, Ankara Devlet Halk Müziği Korosu ve Ankara Seymenler Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği programla halkın izlenimine sunuldu.

Ferfene Gecesine, Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi aprti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Ankara Kulübü Başkanı Şerafettin Demir, STK temsilcileri,Muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Program Atatürk defilesi başladı. Cumhuriyetin ilk yıllarında kullanılan kıyafetlerin sergilendiği defile izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Defilenin ardından Ankara Seymenler Kulübü ve Ankara Devlet Türk Halk Müziği'nin ferfene programı salonu dolduran yüzlerce izleyicilerin büyük beğensini kazandı.

Programda Konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı; Mustafa Kemal Atatürk'ün, 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelişi, Türk Milletinin makus talihini değiştiren bir milat niteliği taşıdığı için, milli tarihimiz açısından ayrı bir önem arz etmektedir. Atatürk'ün milli iradeyi tesis etmek için Ankara'yı seçmesindeki sebep, Ankara'nın coğrafi koşullarının emniyetli ve her bölgeye hakim bir konumda olmasının yanında, Ankaralıların, Milli Mücadeleye yön verecek feraset ve cesarete sahip olmalarıydı. Bu nedenle, milli kurtuluşumuzun kalbi olan, Başkentlik unvanına o günkü duruşuyla hak kazanan Ankara'da yaşamanın ve her 27 Aralıkta yine aynı heyecanı yüreğimizde yaşatmanın haklı gururunu benliğimizde taşıyoruz. Ne mutlu, bir zaferin öncülüğünü yapmış bu şehrin emanetçileri olan bizlere! Ne Mutlu Türküm Diyene' diyerek duygu yüklü bir konuşma yaptı.

Program sonunda Ankara Seymenler Kulübü Başkanı Şerafettin Demir Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'na günün anısına plaket verdi. Başkan Odabaşı'da Ferfene gecesine emeği geçen herkese teşekkür ederek başkan Demir'e çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title