Haberler

Gökkuşağından Farksız Bir Geceydi O Gece

Güncelleme:

Bağcılar Belediyesi'nin İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı İle Birlikte 7 Renk 8'inci Renkle Buluşuyor

Adıyamanlılar Vakfı Eğitim Kültür Komisyonu ve Adıyaman Belediyesi işbirliğince tertiplenen geceye Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan, İBB Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, AK parti Bağcılar İlçe Başkanı Necati Karagöz, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hacı Orhan, Adıyamanlılar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Gözgü, Bağcılar Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Karlı, Adıyamanlılar Vakfı Eğitim-Kültür Komisyonu Başkanı Abdulgani Tekin, Adıyamanlılar vakfı yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanları, kurum amirleri, dernek başkanları, işadamları, basın mensupları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Davul-Zurna eşliğinde halay çekip oynadılar

Adıyaman kültürünün yaşatıldığı gecede vatandaşlar, uzun süre davul zurna eşliğinde halay çekip oynarken, özelikle halayın başını çekerek güzel oyunu ile dikkat çeken işadamı Gökhan Bayram ise izleyicilerden büyük alkış aldı. Adıyamanlı sanatçılardan Kerem, Yaman, Ramazan Garipses ve şair Ziya Taştan ise Adıyaman yöresine ait türkü ve şiirleriyle geceye renk katan isimler oldular.

Sunuculuğunu Adıyamanlılar Vakfı Medya Komisyonunda görev alan Gazeteci Feti Akar'ın sunduğu Programın açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı kurucularından ve aynı zamanda Eğitim Kültür Komisyon Başkanlığını yapan Abdulgani Tekin, bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği başta Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı olmak üzere, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'a, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal'a ve Eğitim Kültür Komisyonda görev alan bütün üyelere teşekkür etti.

Geceyle ilgili düşüncelerini dile getiren Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal; "Mekânları mekân yapan ve mekânları şereflendiren insanlardır. Ülkemizin birlik ve beraberliği açısından son derece önemli olan 7 rengin 8.renkle buluşmasını sağlayarak, bu önemli projeyi hayata geçirmesi hususunda büyük gayret gösteren Bağcılar Belediyesine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan; "Türkiye'nin 7 bölgesinden 20 Vakıf ve dernek temsilcilerin yanı sıra yurt dışından 4 ülke temsilcinin de iştirak ettiği bu güzel organizasyonun özelikle gelecekteki kuşak açısından son derece yayarlı buluyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı; "Adıyamanlı dostlarımla ve hemşehrilerimle bu güzel mekânda buluşmaktan ve ev sahipliğini yapmaktan son derece büyük onur duyuyorum. Gökkuşağına andıran bu güzel görüntüye tanık olmak bile bizim için büyük bir şereftir" dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan; "Tarihte birçok medeniyetlere başkentlik yapmakla bilinen Adıyaman ilimizin var olan renkli kültürünü 7 rengin 8. Renkle buluştuğu bu önemli organizasyonda sergilemekten büyük sevinç duydum. Bu medeniyetleri meydana getiren Anadolu kültürümüze sahip çıkmak ve nesilden nesile devam ederek sürdürmek bizim asli görevimizdir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title