Haberler

Gökçeada Rum Gazinin Oğlu: "Babam 1990 Yılından Beri Maaş Alıyordu"

Rum gazinin oğlu: "Babam 1990 yılından beri maaş alıyordu"ÇANAKKALE'nin Gökçeada İlçesi'nde yaşamını yitiren Rum asıllı Kore Gazisi İlya Banago'nun oğlu İavlos Banago, babasının gazi maaşını almadığı iddialarını yalanladı.

Rum gazinin oğlu: "Babam 1990 yılından beri maaş alıyordu"

ÇANAKKALE'nin Gökçeada İlçesi'nde yaşamını yitiren Rum asıllı Kore Gazisi İlya Banago'nun oğlu İavlos Banago, babasının gazi maaşını almadığı iddialarını yalanladı. İavlos Banago, babasının 1990'dan beri maaşını aldığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nden Kore'ye gönderilen askerlerin arasında yer alan ve savaşta yaralanarak geri dönen Rum asıllı İlya Banogo, 26 Şubat'ta rahatsızlanınca, İstanbul'da bir hastaneye kaldırıldı. Ancak, İlya Banogo kurtarılamadı. Gazi Banago, Gökçeada İlçesi'nde, Aya Yorgi Kilisesinde düzenlenen askeri törenle, ölümünden bir gün sonra toprağa verildi. Banago'nun oğlu İavlos Banago, babasının savaşı her zaman duygu dolu gözlerle anlattığını söyledi. Banago, "Babam, Çanakkale'ye gittiğimiz yağmurlu bir Mart ayında, o günleri hatırlamıştı. Yağmur altında savaştıkları esnada düşman askerlerinin kendilerini bombaladığını ve orada çok şehit verdiklerini anlatmıştı" dedi.

Babasının 1990'dan beri gazilik maaşını aldığını da söyleyen Banago, "Benim bildiğim 90'dan beri alıyor. Onu da maaşını çektiği banka kartından biliyorum. Ondan önce alıyor muydu bilmiyorum. Benim babam 1981-82 yılına kadar çiftçilik yaptı. Sonra kasaplık yaptı. BAĞ-KUR'dan emekli oldu" diye konuştu.

Banago'nun ailesine taziye ziyaretleri de sürüyor. Gökçeada'da yaşayan Kıbrıs gazisi Hüseyin Kırcı ve Kemal Avcı aileyi ziyaret etti. Gazi arkadaşları, Banago'nun çok iyi ve cana yakın bir insan olduğunu, kendileriyle karşılaştığında her zaman ağladığını anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Çanakkale Gökçeada Kore Politika Güncel Haberler

title