Haberler

Göç Okulu'nda Önlük ve Ayakkabı Sevinci

Eskişehir'in Alpu İlçesi'nde Anadolu Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle mevsimlik tarım işçileri ve çocuklarına yönelik olarak oluşturulan Göç Okulu'nda eğitimler sürüyor.

Eskişehir'in Alpu İlçesi'nde Anadolu Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle mevsimlik tarım işçileri ve çocuklarına yönelik olarak oluşturulan Göç Okulu'nda eğitimler sürüyor. 2 çadırda eğitim gören 100 çocuğa okul önlükleri ile ayakkabı dağıtıldı.

Şanlıurfa'dan gelen yaklaşık 2 bin 500 kişinin kaldığı çadırların bulunduğu bölgeye kurulan Göç Okulu geçen 7 Temmuz'da Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katıldığı törenle açıldı. Anadolu Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen Göç Okulu Projesi kapsamında mevsimlik işçi çocukları, kurulan 2 eğitim çadırında ders görüyor. 12 Temmuz'dan bu yana eğitimlerini sürdüren çocuklara önlük ve ayakkabı dağıtıldı.

'BAZI ÇOCUKLARIN İLK KEZ AYAKKABILARI OLDU'

Mevsimlik işçilerin çocuklarına önlüklerini giydiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan 'Göç Okulu Projesi' ile ilgili şunları söyledi:

"Eğitimden uzak kalan çocuklarımızın eğitimlerini telafi etmek amacıyla bu göç okulu projesi hazırlandı. Altyapısında Alpu Belediyemizin ciddi katkıları oldu. Kurumlarımızın işbirliğiyle çocuklarımızın eğitimine devam etmesini sağladık. Tabi ki bu süreçte de sağolsun hayırseverlerimiz de devreyi girdi. Çocuklarımızın önlük ve ayakkabı ihtiyaçları giderildi. Burada bazı çocuklarımızın, hatta çoğunluğunun ilk defa kendi ayakkabıları oldu."

BAŞKAN DEMİRTAŞ: OKUMA HAKKI VAR

Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş da, "Ben Urfalı çocuklarımızla birlikte büyüdüm. Çiftçilik yapan bir ailenin içinden geliyorum. Bunların herkesin çocuğu gibi yaşama hakkı, okuma hakkı var. Bu çocuklarımızı topluma kazandırmak lazım" dedi.

Göç Okulu Proje Koordinatörü Handan Kaygusuz da okulda çocukların yanısıra 19- 25 yaş arası okuma yazma bilmeyen mevsimlik tarım işçilerine de eğitim verildiğini söyledi. Kaygusuz, "Proje, mevsimlik tarım işçisi ve ailelerinin özellikle de eğitim alanında desteklenmesini hedefliyor. Burada 6 öğretmen görev yapıyor. Bugün de Duy Sesimi Yardımlaşma Topluluğu'nun Göç Okulu'na yaptığı yardımlarla birlikte çocuklarımıza ayakkabı ve önlükler dağıttık" diye konuştu.

HEDEF 500 ÖĞRENCİ

Alpu'daki Göç Okulu'nun 2 çadırında toplam 100 öğrenciye eğitim verildiğini belirten Handan Kaygusuz, hedeflerinin öğrenci sayısını 500'e çıkarmak olduğunu söyledi. Öğrencilerin büyük çoğunluğunun tarlada çalıştıkları için okula gelmediklerini de anlatan Kaygusuz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada çocukların eğitimlerine devam edememesi sorunu var. Biz buradaki çocukların güçlenmelerini, onların ayakta durmalarını, okumalarını istiyoruz. Bu projeyle çocukların ayağına eğitim getiriliyor. Onlar tarlada ama biz de tarladayız. Eğitim tarlada, kalem tarlada, tahta tarlada ve öğretmen tarlada. Şuan sayımız 100 olabilir ama bizim hedefimiz 500 öğrenciye ulaşabilmek." - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Üniversitesi Birleşmiş Milletler Alpu Politika Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title