Haberler

Global Yatırım Holding'in Notu 8,86'ya Yükseldi

Güncelleme:

Global Yatırım Holding A.Ş. 2013 yılı Kurumsal Yönetim Derecelendirme Uyum notu'nu açıkladı.

Global Yatırım Holding A.Ş.'nin 8,80 olarak belirlenen Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirme Notu 26.11.2013 - 26.11.2014 tarihleri arasında geçerli olmak üzere 8,86'ya yükseltilmiştir.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan ve Şubat 2013 tarihinde revize edilen Kurumsal Yönetim İlkeleri baz alınarak, 10 puanlık derecelendirme notu üzerinden yapılan değerlendirmeler sonucu, 8,86'lık derecelendirme notuyla Global Yatırım Holding A.Ş.'nin Sermaye Piyasası Kurulu'nun kurumsal yönetim ilkelerine iyi derecede uyum sağladığı teyit edilmiş ve geçtiğimiz yıl da BİST Kurumsal Yönetim Endeksi'nde işlem gören Global Yatırım Holding A.Ş.'nin 26.11.2013 - 26.11.2014 tarihleri arasında Kurumsal Yönetim Endeksi'nde kalmaya hak kazandığı açıklanmıştır.

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi Adnan Nas yaptığı açıklamada Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş'nin açıkladığı Kurumsal Yönetim Derecelendirme Uyum Notu'nun, derecelendirme kuruluşlarının faaliyetlerini düzenleyen SPK ve BDDK yönetmelikleri, IOSCO ve OECD uluslararası kuruluşların genel kabul görmüş etik ilkeleri ve ahlaki teamülleri dikkate alarak hazırlandığını vurgulamış ve Kurumsal Yönetim İlkeleri'nin, şirketlerin kurumsal yönetim yapıları ve sürdürülebilirliği konularında en önemli referans noktası olduğunu belirtmiştir.

Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirme Notu'nun şirketlerin şeffaf ve hesap verebilir yapılarını artırmada büyük önem teşkil ettiğini belirten Nas, Global Yatırım Holding'in kurumsal yönetim derecesini daha da artırmak için çalışacaklarını ifade etmiştir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sermaye Piyasası Kurulu Adnan Nas Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title