Haberler

GKV'li Genç Bilim Adamları Ankara Yolcusu

Güncelleme:

GKV'li Genç Bilim Adamları TÜBİTAK Türkiye Finalleri için Ankara yolcusu

GKV'li Genç Bilim Adamları TÜBİTAK Türkiye Finalleri İçin Ankara Yolcusu

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri TÜBİTAK tarafından düzenlenen 43. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye finalisti oldu. GKV Liseleri Biyoloji öğretmeni Burcu Akçay Dindaroğlu'nun danışmanlığında GKV Fen Lisesi öğrencisi Ersin Bacaksız tarafından hazırlanan "Kozmetik ve güneş kremlerinde kullanılan organik fotoprotektif maddelere alternatif olarak Pistacia meyvelerinin araştırılması" konulu Biyoloji projesi bölge birincisi olarak ismini Türkiye finallerine yazdırdı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri TÜBİTAK - 43. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye finalisti oldu. GKV Özel Liseleri 20- 23 Mart 2012 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayında düzenlenen bölge elemelerine üç Biyoloji ve bir Sosyoloji projesiyle katıldı. Bölge elemelerinde yarışan Danışman GKV Liseleri Biyoloji öğretmeni Burcu Akçay Dindaroğlu ve GKV Fen Lisesi öğrencisi Ersin Bacaksız tarafından hazırlanan "Kozmetik ve güneş kremlerinde kullanılan organik fotoprotektif maddelere alternatif olarak Pistacia meyvelerinin araştırılması" konulu Biyoloji projesi bölge birincisi ve Gaziantep'ten finale kalan tek proje oldu.

Aynı yarışmada GKV Biyoloji öğretmeni Hale Ersan rehberliğinde Ayşe Gökçe KUTSAL ve Gizem ZER'in hazırladığı "Gaziantep'teki Fıstık İşletme Tesislerinde Oluşan Fıstık Kabuklarının Kombucha Mantarı ile Fermantasyonu" projesi bölge üçüncüsü olmayı başardı. TÜBİTAK Adana bölge yarışmasında 1.olan GKV Biyoloji projesi 3-6 Mayıs 2012'de Ankara'da yapılacak final yarışmasına Gaziantep'ten katılacak tek proje olma özelliğini taşıyor. "Kozmetik ve güneş kremlerinde kullanılan organik fotoprotektif maddelere alternatif olarak Pistacia meyvelerinin araştırılması" projesi, Antep fıstığının doğal özelliğiyle kozmetik ürünlerde kullanımına olanak sağlayabileceğinden kozmetik dünyasının da büyük ilgisini çekti. Öte yandan TÜBİTAK Proje Yarışması Adana Bölge Finallerine Bölge 3. sü seçilen "Gaziantep'teki Fıstık İşletme Tesislerinde Oluşan Fıstık Kabuklarının Kombucha Mantarı ile Fermantasyonu" konulu GKV projesi İstanbul MEF Okulları proje yarışmasında finale kalarak önemli bir başarıya imza atmıştır.

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasında büyük başarı gösteren öğretmen ve öğrencilerini kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Y. Doç. Dr. Atanur Vergili: "TÜBİTAK Proje Yarışmaları ülkemizin en saygın bilimsel organizasyonlarının başında gelmektedir. GKV Özel Okulları yıllardır katıldığı bu yarışmalarda çok büyük başarılar kazanmaktadır. Bu başarıların temelinde okullarımızda verilen nitelikli eğitim yatmaktadır. Öğrencilerimizi araştırmaya dayalı proje ve bilimsel çalışmalar yapmaya özendiriyoruz. Yoğun emekler vererek hazırlanan özgün projelerimizin bilim dünyasında kabul görmesinin yanı sıra, sanayi üretiminde de dikkat çekmesi bizim için büyük bir onur. Projelere emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi içtenlikle kutluyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye 23 Mart Akçay Güncel Haberler

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title