Haberler

Gizem Akdeniz'in Adı Parkta Yaşatılacak

Adana'da, kaybolduktan sonra öldürülmüş halde bulunan 6 yaşındaki Gizem'in ismi park ve spor tesisine verildi.

Kaybolduktan sonra öldürülmüş halde bulunan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in adı, çocuk parkı ve spor tesisinde yaşatılacak.

Çukurova Belediyesince 100. Yıl Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 4 bin 802 metrekarelik "Gizem Akdeniz spor ve çocuk parkı"nın açılışını Belediye Başkanı Soner Çetin ile Gizem Akdeniz'in babası Mustafa Akdeniz ve annesi Hatice Akdeniz yaptı.

Anne Akdeniz, açılış sırasında gözyaşlarını tutamayarak "Ben kızımın katilinin ölmesini istiyorum. Sen benim yavrumu ne hale getirdin. Allah seni kahretsin" diyerek ağıt yaktı.

Başkan Çetin, açılışta yaptığı konuşmada, toplumu bilinçlendirmek ve Gizem'in adını yaşatmak için çalışma yürüttüklerini ifade ederek "Gizem'in anne ve babası ister istemez duygusal bir ortam yaşıyor. Sadece Gizem'in adının yaşatılması için değil toplumu bilinçlendirmek adına yapılan bir çabadır bu. Çocuğumuzun isminin yaşatılmasına katkıda bulunarak ailemizin acısını hafiflettiğimizi düşünüyorum" dedi.

Anne Akdeniz ise Gizem'in hayattayken parkı çok sevdiğini aktararak, yetkililere teşekkür etti.

Kızını öldüren S.A'nın gardiyanlardan namazlağı istediğini belirten Akdeniz, "Namaz kılıp kendisini affettirmek istiyor. Namazla istemesin ip istesin kendine. Kendini, Allah'a yalvararak değil, kendi canına kıyarak affettirebilir. En kısa sürede de ölüm haberini duymak istiyorum. Ancak o zaman yüreğim soğuyacak. Yavrumun kanı yerde kalmazsa için soğuyacak" diye konuştu.

Gazetecilerin, S.A'nın başka bir şehirde yargılanacağının sorulması üzerine Akdeniz, "Benden kaçırabilirler ama Allah'tan nasıl  kaçıracaklar. Bunun hesabını veriyorlarsa dünyanın öbür ucunda yapsınlar mahkemeyi. Ailesi sakın Adana'ya gelmeyi düşünmesin" ifadelerini kullandı.

Baba Mustafa Akdeniz ise kendilerine barışma teklifinde bulunduklarını belirttiği S.A'nın ailesine tepki gösterdi.

Konuşmaların ardından Hatice ve Mustafa Akdeniz, gözyaşları içerisinde parkı gezdi.

Merkez Seyhan ilçesinde 27 Nisan'da ailesi tarafından kaybolduğu bildirilen 6 yaşındaki Gizem Akdeniz, iki gün sonra ağaçlık alanda bıçaklanıp, kısmen yakılarak öldürülmüş halde bulunmuş, özel ekip tarafından katil zanlısı olarak yakalanan Gizem'in babasının kuzeni S.A. (25), tutuklanmıştı. S.A, Gizem'in ablası ile evlenmek istediğini ancak ailenin karşı çıkması üzerine intikam duygusuyla cinayeti işlediğini itiraf etmişti. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Akdeniz Soner Çetin Çukurova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title