Haberler

Girsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attar'dan Kürtaj Açıklaması

Giresun Deniz Yıldızı Derneği'nin "Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor" adli AB Hibe Projesi kapsamında düzenlenen "Kadın ve Kariyer" konferansına katılan Giresun Üniversitesi Rekötörü Prof.Dr.Aygün Attar, kürtajın toplumda ciddi bir sorun...

Giresun Deniz Yıldızı Derneği'nin "Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor" adli AB Hibe Projesi kapsamında düzenlenen "Kadın ve Kariyer" konferansına katılan Giresun Üniversitesi Rekötörü Prof. Dr. Aygün Attar, kürtajın toplumda ciddi bir sorun olduğunu ve tartışılması gerektiğini söyledi.

Toplumsal değerleri de göz önünde bulundurarak ciddi bir sorun olan kürtajın idarecilerden önce ilgili Sivil Toplum Kuruluşları'nın tartışması gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Aygün Attar "Kürtajın yapılmasını toplumda kabul eden de var etmeyen de. Nerden baktığınız çok önemli. Bilinçsiz şekilde dünyaya getirilen çocuklarda var. Ama bir vahşet olarak adeta bilinçsiz şekilde yapılan ve yaptırılan kürtajlar ve cinayetlerde var. Bunları çok doğru bulmuyorum. Günümüzde değişik hayat tarzı olarak, değişik yaşam tarzını tercih eden kişilerin 'Hayatımı yaşayayım ne olacak giderim şunu yaparım sonuçlandırırım' diyenleri de temsili düşünmek gerekir. Toplumsal değerleri de göz önünde bulundurarak, toplum değerlerinin ne denli yararlanacağını göz önünde bulundurarak konuşmanın doğru olacağını düşünüyorum. İnanıyorum ki en doğru kararı bu tartışmalar da beraberinde getirecektir. Tartışmaya açılmasını da doğru buluyorum. Çünkü ortada bir gerçek var kürtajın yapılmasını da tartışanlar doğru bulanlar var. Yaptırılmamasını isteyenler de var. O zaman neden bu sorun tartışılmasın ki.

Gönül arzu ederdi ki bunu Sivil Toplum Kuruluşları daha önce gündeme getirseydiler. Türkiye'de devleti yönetenlerin, iktidarı temsil edenlerin veya muhalefeti temsil edenlerin bir çok şeyleri gündeme getirmelerinin altında yatan nedenlerin biri de Sivil Toplum Kuruluşları'nın ve bu konuyla ilgili bire bir ilgili olan kurumlar tembelliği var. Çünkü toplumda böyle bir sorun var ama kimse gündeme getirmiyor. Yöneticilerde getirdiğinde 'Vay efendim bir başbakanın bu görevimidir' deniliyor. Ama toplumda böyle bir sorun var" dedi.

Düzenlenen konferansa Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, Vali Eşi Melahat Şahin, Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine Acar, daire amirlerinin eşlerinın aynı sıra bayanlar da büyük ilgi gösterdi.

(MB-ÖS-Y

02.06.2012 18: 14: 31

TSI

NNNN - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Giresun Üniversitesi Deniz Yıldızı Aygün Attar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title