Haberler

Gezi Davası Tutuklusu Can Atalay, Silivri'den Mesaj Paylaştı: "Cumhuriyeti Savunacağız, Onu Demokratikleştireceğiz.

Güncelleme:

Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği (ADAM-DER) üyeleri, Gezi Davası tutukluları Çiğdem Mater, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ı cezaevinde ziyaret etti. Atalay, kendisini ziyaret eden avukatlar aracılığı ile Silivri Cezaevi’nden; “Cumhuriyeti savunacağız, onu demokratikleştireceğiz. Yüzüncü yılda, 84 milyonun birbirine armağanı, demokratik bir Cumhuriyet olacak. Bu karanlığı hep birlikte aşacağız” mesajını paylaştı.

Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği (ADAM-DER) üyeleri, Gezi Davası tutukluları Çiğdem Mater, Can Atalay ve Tayfun Kahraman'ı cezaevinde ziyaret etti. Atalay, kendisini ziyaret eden avukatlar aracılığı ile Silivri Cezaevi'nden; "Cumhuriyeti savunacağız, onu demokratikleştireceğiz. Yüzüncü yılda, 84 milyonun birbirine armağanı, demokratik bir Cumhuriyet olacak. Bu karanlığı hep birlikte aşacağız" mesajını paylaştı.

Taksim Dayanışması bileşenlerinden biri olan ADAM-DER'in avukat üyeleri, Gezi Davası'nda haklarında hapis cezası verilen ve tutuklanan Çiğdem Mater'i Bakırköy Cezaevi'nde; Can Atalay ve Tayfun Kahraman'ı ise Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti.

"ADAM-DER'in her koşulda Gezi'yi savunmaya devam edeceği ve yoldaşça duygularla yanlarında olacağı" mesajını ileten ADAM-DER'in avukat üyelerine Can Atalay da dışarıya iletilmek üzere bir mesaj verdi. Atalay'ın mesajı şöyle:

"Cumhuriyeti savunacağız, onu demokratikleştireceğiz. Yüzüncü yılda 84 milyonun birbirine armağanı, Demokratik bir Cumhuriyet olacak. Bu karanlığı hep birlikte aşacağız."

ADAM-DER üyeleri daha sonra İstanbul Mimarlar Odası'nın önündeki Adalet Nöbeti'ne katıldılar. ADAM-DER Başkanı Ali Nergis, burada şunları söyledi:

"İÇLERİNDE BÜYÜYEN KORKU GİDEREK BİR İNTİKAM DUYGUSUNA DÖNÜŞTÜ"

"Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği, ADAM-DER, Taksim Dayanışmasının bileşenlerinden biri. Gezi'de omuz omuza hep birlikte alanlardaydık. Gezi'nin aydınlığını, dayanışmasını, özgürlüğünü, onun yaydığı umudu hep birlikte teneffüs ettik. Bunun için her zaman biz de Gezi'deydik, dedik. Bu büyük sevinci içlerine sindiremeyenler, ilk günden başlayarak, onu yalan ve iftiralarla karalamaya, en meşru haklarımızı hayata geçirdiğimiz bu büyük eylemi suçlu ilan etmeye kalktılar. Buna karşılık, 'Gezi'den bir suç çıkaramazsınız' dedik. İçlerinde büyüyen korku, giderek bir intikam duygusuna dönüştü. Mahkemeler kurdular. Ne bir suç ne de suçlu bulabildiler. Ama bir kez karar vermişlerdi ve sonuçta bu ülkenin insanlarına umut olmuş bu eylemi mahküm etmek üzere istedikleri kararı verecek bir mahkeme kurdular.

"12 EYLÜL DARBECİLERİNİ KARŞISINDA NASIL BOYUN EĞMEDİYSEK, BUGÜNÜN SİVİL DARBECİLERİ KARŞISINDA DA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Hep birlikte, 'Geziyi Yargılayamazsınız' dedik. Her kararı, her eylemi baştan sona açıklıkla, tüm bileşenlerin katılımıyla gerçekleşmiş, her sözü birlikte söylenmiş bu büyük eylemi gerçekleştiren milyonların sevincini bir suç sayıp, bu sözde suçu birkaç kişinin sırtına yüklemek istediler. Buna cevabımız; bu suçu hep birlikte işledik, kendimizi ihbar ediyoruz oldu. Bugün burada 'Gezi tutsakları için Adalet' derken bir kez daha belirtmek istiyoruz; Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri olarak, 12 Mart ve 12 Eylül darbecileri karşısında nasıl boyun eğmediysek, bugünün sivil darbecileri karşısında da boyun eğmeyeceğiz. Bu hukuk tanımayan, insanlarda adalete olan inancı yerle bir eden tek adam diktatörlüğü karşısında, hak, hukuk ve adalet için omuz omuza veren yurttaşlarla birlikte, demokratik bir Türkiye yürüyüşümüzü sürdüreceğiz.

"ONLARIN DİRENÇ VE KARARLILIĞI BİZİ HEM MUTLU EDERKEN, GELECEĞE OLAN UMUDUMUZU DA GÜÇLENDİRDİ"

Bu sabah önce Bakırköy Kadın Cezaevinde sevgili Çiğdem Mater'i, ardından Silivri'de sevgili Can Atalay ve Tayfun Kahraman arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Avukat arkadaşımız aracılığı ile burada sizlerle paylaştığımız düşünce ve duygularımızı onlara da ilettik. Onların direnç ve kararlılığı bizi hem mutlu ederken, geleceğe olan umudumuzu da güçlendirdi."

Kaynak: ANKA / Güncel

Tayfun Kahraman Cumhuriyet Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title