Haberler

Gezi Davası 21 Ekim'e Ertelendi

Güncelleme:

26 sanıklı Gezi davasında mahkeme savunmasını yapmayan sanıkların ifadelerinin alınabilmesi için duruşmayı erteledi.

Taksim Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu 26 sanıklı Gezi davasında mahkeme savunmasını yapmayan sanıkların ifadelerinin alınabilmesi için duruşmayı erteledi. Duruşmada savunmasını yapan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, "Bu davada yargılanmak bizi üzmüyor" dedi.

19 SANIK SAVUNMASINI YAPTI

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesine başlanan ilk duruşmada 19 sanık savunmasını yaptı. Duruşmada savunmasını yapan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu da hakkındaki suçlamaları reddetti. "Gezi olayları sırasında demokrasi-özgürlük istemek suçmuş gibi ve bunları isteyenler de suçluymuş gibi gösterildi" diyen Çerkezoğlu, "Gezi davası şu anki sistemde mahkemelerde değil, meydanlarda görülecek bir davadır. Yaşananlar olmasaydı şu anda betonlaşmış bir parkın üzerinden geçip, meydandaki kafelerde oturuyor olurduk. Hayatları plazalarda, maden ocaklarında, kapalı kapılar ardında törpülenen insanların nefes alacağı kamusal alanlara ihtiyacı var. Parayla tüketim yapmak zorunda olduğumuz değil, çiçeğini okşayabileceğimiz, gölgesinde oturabileceğimiz yerlere ihtiyacımız var. Bu davada yargılanmak bizi hiç üzmüyor, bir anlamada kendimizi şanslı görüyoruz" dedi.

DURUŞMAYA ÖĞLEN ARA VERİLDİ

Duruşma verilen öğlen arasının ardından diğer sanıkların ifadelerinin alınması ile devam etti. Duruşmada savunmasını yapan diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddederek beraatlerini talep ettiler.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Barış Akar'ın savunmasının alınması amacıyla yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme, eksik kalan ifadelerin alınması için duruşmayı 21 Ekim tarihine erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Çerkezoğlu İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title