Haberler

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Operasyon Merkezinde

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak ile terör operasyonunun sürdüğü Şırnak'taki askeri birlikleri ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile terör operasyonunun sürdüğü Şırnak'taki askeri birlikleri ziyaret etti.

Şırnak Havaalanı'na gelen Akar ve beraberindekileri, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar karşıladı.

KRİZ MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Daha sonra askeri helikopterle kent merkezindeki Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanlığına geçen Orgeneral Akar, operasyonun yönetildiği kriz merkezini ziyaret etti.

Operasyonla ilgili 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan'dan bilgi alan Orgeneral Akar, tüm kuvvetlerin belirli program dahilinde operasyonu büyük kararlılıkla sürdürdüğünü söyledi.

"BÜYÜK BİR BAŞARI SAĞLADIK"

Terör operasyonlarının büyük bir başarıyla devam ettiğini vurgulayan Orgeneral Akar, şunları kaydetti:

"Vatan topraklarının bütünlük ve güvenliğinin teminatı Türk Silahlı Kuvvetleri, terörün her türlüsü ile kararlılıkla mücadeleye devam ediyor. Çok şükür, bugüne kadar büyük bir başarı sağladık, bütün kalbimizle sizlere inanıyoruz. İnşallah en az zayiatla, mümkünse sıfır zayiatla buradaki operasyonların bir an önce tamamlanması, daha sonra kırsalda yapılacak faaliyetlerle de terörün kökünün tamamen kazınması sağlanacak.

Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden bu unsurların tamamen gündemden çıkması en samimi dileğimiz."



"DEVLET BİR BÜTÜN"

Daha sonra operasyonda görevli askerlerle öğle yemeği yiyen Orgeneral Akar, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Operasyonlarda görev alan herkesin üstün çaba gösterdiğini anlatan Orgeneral Akar, "Burada kutsal bir görev yerine getiriyorsunuz. Kimi arkadaşımız kan döküyor, kimi arkadaşımız ter döküyor, kimi arkadaşımız kafa yoruyor. Devlet, askeriyle, polisiyle, korucusuyla, siviliyle bir bütün. Önemli olan ülkemizin, devletimizin, birliği, beraberliği ve bütünlüğü, amacımız bu." ifadelerini kullandı.

Orgeneral Akar, içinde bulunulan ortamda herkesin elini taşın altına koyduğuna dikkati çekerek, Cizre, Silopi, Sur, İdil ve Yüksekova'da operasyonların büyük kahramanlık ve fedakarlıkların ardından başarıyla sonuçlandığını söyledi.



"BAŞKA ÇARESİ YOK, TERÖR BİTECEK"

"Bu başarınız milletimizin bizlere olan saygısını daha da geliştirdi" diyen Orgeneral Akar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aynı azim ve kararlılıkla şimdi Şırnak'ta ve Nusaybin'de operasyonlar sürüyor. Devlet, son derece kararlı, hiç kimsenin şüphesi olmasın. Teröristlerin tamamı etkisiz hale getirilene kadar bu mücadele devam edecek. Bunun başka çaresi yok, bu terör bitecek. Ülkemiz gerçek anlamda huzura, rahata kavuşacak. Etnik ve mezhep ayrımı yapmayan Türk Silahlı Kuvvetleri, tüm vatandaşların güven içinde yaşaması için görev yapıyor. Meskun mahal harekatının doğasından kaynaklanan zorluklara rağmen emniyet mensupları ve korucularımız ile birlikte yürüttüğümüz mücadelede sivil zayiat olmaması için büyük bir dikkat ve hassasiyet gösteriyoruz. Bayrak, toprak ve vatan uğrunda mücadele ederken şehit ya da gazi olan arkadaşlarımızı minnetle anıyorum."

Orgeneral Akar ve beraberindekiler, daha sonra Silopi ve Cizre ilçelerini ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hulusi Akar Zeki Çolak Şırnak Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

title