Haberler

Gençlere Uyuşturucunun Zararları Anlatıldı

Güncelleme:

Şanlıurfa Gençlik Merkezi üyelerine yönelik uyuşturucunun zararlarını konu alan seminer düzenlendi.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi, uyuşturucu maddelerle mücadele semineri düzenledi.

Sunumunu kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüğünde görev yapan polis memuru Hasan Solak'ın yaptığı seminere Şanlıurfa Gençlik Merkezi çalışanları, gönüllüleri ve üyeleri katıldı. Seminerde zararlı alışkanlıkların kişinin bedeninde, ruhunda ve çevresinde yaptığı tahribat anlatılarak, bu zararlı maddelerden nasıl korunabileceği üzerinde duruldu.

''ESKİYE ORANLA DAHA FAZLA''

Konu hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp "Çağımızda zararlı alışkanlıklar edinen insan sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Maalesef gençlerde bu alışkanlıklar eskiye nazaran daha fazladır. Bunun sebebi öncelikli olarak çevredir. Genç çevresine bakarak kötü alışkanlıklar edinmektedir. Bizim de amacımız gençlerin bu zararlı alışkanlıkları edinmede önlerine set çekmektir. Nasıl set çekebiliriz? İşte böyle seminerler düzenleyerek, onları dinleyerek zamanlarını geçirebilecekleri, kontrollü alanları çoğaltarak ve en önemlisi gençlere zaman ayırarak onları bu maddelere alışmaktan alıkoyabiliriz. Bir kişi bile bu seminerden iyi bir alışkanlık edinir bir ders çıkarırsa bizim için sevinç kaynağı olacaktır. Bize bu semineri veren emniyet müdürlüğümüze ve Polis Memuru Hasan Bey'e teşekkür ediyorum" dedi.

'EBEVEYNLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR'

Polis Memuru Hasan Solak ise"Gençlerin bu alışkanlıkları edinmemesi için meslek hayatım boyunca çalıştım emek verdim ve bu uğurda çalışmaya devam edeceğim. Genç bizim yarınımızdır, geleceğimizdir. Ona daha temiz bir dünya bırakmak için çaba sarf etmeliyiz. Sadece benimle, sadece sizinle olacak iş değildir. Herkese özellikle ebeveynlere çok iş düşmektedir. Evlatlarımıza, gençlerimize sahip çıkalım. Şanlıurfa Gençlik Merkezi'ni yakinen takip ediyorum ve bu amaçla yapılan seminer ve sunumlarını, aktivitelerine destek vermek benim için bir onurdur. Şanlıurfa Gençlik Merkezi'ni sosyal sorumluluk çerçevesinde yaptığı tüm faaliyetlerden dolayı kutluyorum" diye konuştu.

GENÇLER BİLİNÇLENİYOR

Konu hakkında görüşlerini alınan gençlik merkezi kursiyerleri, her insanın hayatının belli dönemlerinde öncelikle sigaraya ilgi duyduğunu ve sigaranın toplum içinde gencin kabul görmesini sağlayan bir araç olduğunu düşündüğünü söyledi. Gençler, bu seminer sayesinde sigaranın, alkolün ve daha korkuncu olan uyuşturucu maddelerin insanda yaptığı tahribatı gördüklerini belirterek bundan sonra arkadaş çevresinin de ne kadar önemli olduğunu anladıklarını belirtti.

'GENÇLERİN KARŞI KARŞIYA KALDIĞI EN BÜYÜK TEHLİKE'

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız yaptığı açıklamada, "Günümüzde gençliğin karşı karşıya kaldığı en büyük tehlike uyuşturucudur. Gençlik merkezlerimizin önemi de burada meydana çıkmaktadır. Gençlik merkezlerimizin asıl amaçlarından biri de gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak, milli ve manevi değerlerimizi kazandırmaktır" diyerek tüm gençleri boş zamanlarını gençlik merkezlerinde verimli bir şekilde değerlendirmeye davet etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Hasan Solak Şanlıurfa Eğitim Yerel Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title