Haberler

Gençlerden Vali Mutlu'ya 'Yılın Devlet Adamı' Ödülü

İstanbul Gençlik Platformu Derneği tarafından düzenlenen 'Geleceğin Liderleri' konferansı yapıldı.

İstanbul Gençlik Platformu Derneği tarafından düzenlenen 'Geleceğin Liderleri' konferansı yapıldı. Bu yılki teması 'Fark Yaratanlar' olan konferansa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Mine Yıldız Günay katıldı. Açılış konuşmasını İstanbul Gençlik Platformu Derneği Başkanı Doğacan Coşar yaptı ve liderlik kavramından bahsetti. Coşar konuşmasında, sosyal girişimcilik için biraraya geldiklerini söyleyerek sosyal girişimciliğin ne olduğuna değindi.

Coşar, "Sosyal girişimci neyin yolunda gitmediğini bulur ve sistemi değiştirerek, çözümü yaygınlaştırarak ve tüm toplumu yeni sıçramalara ikna ederek sorunun ortadan kalkmasını sağlar" dedi. Coşar, "Peki tek bir cümleyle özetleyecek olursak, kimdir sosyal girişimci? Sosyal girişimcinin yaşadığı toplumda ortaya çıkan sosyal aksaklıkları fark ederek, o gane kadar akla gelmeyen ya da cesaret edilemeyen bir yamlaşımla sorunların üzerine giden, yaratıcı, ısrarcı, duyarlı, gerçek tavırlarıyla fark yaratan toplumun güvenini kazanan kişidir" diye konuştu.

'YILIN DEVLET ADAMI' ÖDÜLÜ İSTANBUL VALİSİ MUTLU'YA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya dernek tarafından 'Yılın Devlet Adamı' plaketi verildi. Vali Mutlu, plaketi aldıktan sonra bir konuşma da yaptı. Mutlu, "Liderlik tarifini yaparken Doğacan'ın çok heyecanlı olduğunu fark ettim. Heyecan olmadan arkasından hiçbir şey gelmiyor. Duygusu olmayan hiçbir hareketin başarılı olması mümkün değildi" dedi. Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Böyle bir plaketi bana niye veriyorsunuz? Ben sizinle beraber olmak için geliyorum, dedim. Sağ olsunlar bazı plaketleri takdim etmek isteyenler oldu. Kendi kendime iltifat etmeme müsaade ederseniz, bu plaketlerin hiçbirisini teşekkür etmek suretiyle kabul etmedim. Ben hakkım olmayan bir şeyi almak istemem. Samimi söylüyorum. Plaketlerim içinde böyle bir plaket yok. Hepsini nezaketli geri çevirdim. Yılın devlet adamı çok ağır benim için. Böyle bir şeyi yine de kabullenmem mümkün değil. Bu memlekette yılın enleri olacak birçok bürokrat var. Ama bu duyguları paylaşmak suretiyle bunu alacağım" dedi.

"AMAÇSIZ BİR HAYAT DÜŞÜNÜYORSANIZ, LİDER OLMA İHTİMALİNİZ ÇOK ÇOK DÜŞÜK"

Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık adına verilen "İstanbul Gençlik Platformu Derneği Onursal Başkanlık Ödülü"nü ise Borusan Holding CEO'su Agah Uğur aldı. Uğur, "Sizin de sormanız gerek benim mirasım ne olacak sorusu. İş hayatımda özel hayatımda mirasım ne olacak? Miras bırakacak çok imkan var. Bu soruyu sürekli sormanız lazım. Lider olmak istiyorsanız miras bırakmak için iş peşinde koşmanız lazım. Liderliğin birçok tanımı var. Lider olmak çok akıllı çok zengin olmak çok yakışıklı olmak çok iyi yönetici olmak aldım sattım para kazandım bunlar da önemli şeyler hayatta ama liderlik bu değil. Liderlik bir amaç için başkalarını mobilize ederek onları bir yolculuğa çıkartarak hedeflere ulaşmaktır" dedi.

(BB) - İstanbul / Beyoğlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title