Haberler

Gençler Kendi Sorunlarına Çözüm Arıyor

Altepe, gençliğe yapılan yatırımların geleceğe yapıldığını belirterek, çalıştayı çok önemsediklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından mayıs ayında Ankara'da yapılacak olan Gençlik Şurası'nın ön hazırlığı mahiyetinde bulunan Bölgesel Gençlik Çalıştaylarından biri de Bursa'da başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Çalıştayın açılışında konuşan Başkan Recep Altepe, gençliğe yapılan yatırımların geleceğe yapıldığını belirterek, çalıştayı çok önemsediklerini söyledi.

Bursa, Yalova, Balıkesir, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya illerini kapsayan ancak hava muhalefeti nedeniyle Eskişehir, Bilecik ve Kütahyalı gençlerin katılamadığı çalıştay Almira Otel'de başladı. Çalıştalış açılış törenine Vali Yardımcısı Ahmet Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Ramazan Yiğit, ilgili kurum müdürleri, ilçe belediye başkanları ve gençler katıldı. Çalıştayın açılışında konuşan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Ramazan Yiğit, bölgesel çalıştayların Ankara'da yapılacak Gençlik Şurası'nın temelini oluşturacağını belirterek, gençlik stratejisi ve politikaların belirlenmesi açısından bu çalıştayın büyük önem taşıdığını söyledi.

Gençlik; en önemli çalışma alanımız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gençlerin kendi sorunlarına çözüm önerileri sunmasının yerel yöneticiler açısından da büyük önem taşıdığını söyledi. Bursa'da gençliğin en önemli çalışma alanlarından biri olduğunu dile getiren Başkan Altepe, "Üç ana hedef üzerinde çalışıyor. Birincisi Bursa'nın daha sağlıklı, yaşanabilir ve ulaşılabilir bir kent olması. İkincisi tarih başkenti kimliği ile turizm kenti olmak, üçüncüsü ise bir spor kenti olmak. Spor kenti yolundaki çalışmalarımızda temel paydaşımız ise gençler. Bu kapsamda il milli eğitim müdürlüğümüz ile işbirliği içinde okullarımızın eksiklerini gidiyoruz. Her bölgede gençlerimizin yaya mesafede ulaşabileceği spor salonları, yüzme havuzları ve sahalar yapıyoruz. Halen 95 spor projesi üzerinde çalışıyoruz. Bunlardan 30'un üzerinde tesis hizmete açıldı. Yeni stadyumun da aralarında olduğu 100'ün üzerinde spor tesisini bu dönem Bursa'ya kazandırmak istiyoruz. Buradaki temel amacımız da gençlerimizin daha sağlıklı, sporcu ve idealist bireyler olması" diye konuştu.

24 yıl sonra ilk şura

Vali Yardımcısı Ahmet Usta ise ilki 1988 yılında düzenlenen ve her 4 yılda bir yapılması planlanan Gençlik Şuraları'nın 24 yıldır yapılamadığını belirterek, bu tablonun gençlere verilen önemin bir göstergesi olduğunu söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu konu üzerinde büyük bir hassasiyet gösterdiğini ve Mayıs ayında yapılacak olan Şuranın hazırlıklarını titizlikle yürüttüğünü ifade eden Usta, "Nüfusumuzun 40 milyonunun 20 yaş altı olduğu düşünülürse ve bu kitlenin ülkeyi 2023 hedefine taşıyacağı göz önüne alınırsa, geçlerimizin sorunlarının belirlenip, çözüm önerilerinin ciddiyetle tartışılması büyük önem taşıyor. Unutmayalım gençliği ıskalayan milletler, geleceğini ıskalamıştır" dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek ise, her ortamdan gençlerin bir araya gelerek kendi sorunlarını tartışma ve çözüm önerileri sunmasına olanak sağlanmasının büyük bir başarı olduğunu kaydetti.

Açılış töreninin sonunda Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Ramazan Yiğit, çalıştaya katkıları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye plaket verdi.

İki gün sürecek olan çalıştayda, gençlerin yaşadıkları sorunlar masaya yatırılarak, çözüm önerileri aranacak. Çalıştay sonunda hazırlanacak sonuç bildirgesi ise Ankara'da yapılacak Gençlik Şurası'na sunulacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Ahmet Usta Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title