Haberler

Genç-Sen'den Taksim'de ODTÜ Eylemi

Güncelleme:

Genç-Sen üyesi bir grup öğrenci, yeni YÖK tasarısını protesto etmek ve ODTÜ öğrencilerine destek vermek için Taksim'de eylem yaptı.

Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyesi bir grup öğrenci, yeni YÖK tasarını protesto etmek ve ODTÜ öğrencilerine destek vermek için Taksim'de eylem yaptı.

Genç-Sen üyesi yaklaşık 50 öğrenci, saat 14.00 sıralarında Taksim Meydanı'nda toplandı. Ellerinde taşıdıkları dövizlerle Galatasaray Lisesi önüne yürüyen öğrenciler, "AKP defol üniversiteler bizimdir", "YÖK kalkacak, polis gidecek üniversiteler bizimle özgürleşecek", "ODTÜ'ye selam direnişe devam" sloganları attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Juliana Gözen, "18 Aralık günü ODTÜ'de yaşanan olaylar, AKP iktidarının üniversitelere yönelik uyguladığı politikanın dışa yönelik yansıması olarak kamuoyunda yerini aldı. Üniversitelere düzenli bir şekilde saldıran sermaye ve AKP, eğitimin ticarileştirilmesinden, üniversitelerin özelleştirilmesine varıncaya dek birçok yönü ile yükseköğretimi hedef tahtasına koymuş bulunmakta" dedi.

Açıklamada, ODTÜ'de yaşananların üniversiteleri teslim almak isteyenlere önemli bir cevap olduğu, buna rağmen birçok üniversite rektörünün AKP ve sermayenin yanında yer aldığı belirtilerek, "Ama artık çok geç, oy yaydan çıktı bir kere. Sizler yitirdiğiniz meşruluğunuzu kendi himayenizdeki birkaç rektöre kınama metni yazdırarak kazanamayacaksınız. Yaşanan bu saldırılara karşı, üniversitenin gerçek sahiplerini üniversitelere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Yüksek öğretime yönelik gerçekleştirilen saldırılara karşı, üniversiteleri isyana teşvik ediyoruz" denildi.

Eylem, açıklamanın ardından olaysız sona erdi. - İstanbul / Beyoğlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title