Haberler

Genç Mecliste Tarihi Kararlar Oylanacak

Güncelleme:

GKV Genç meclis yeni dönem çalışmalarına başladı.

Bu yıl Genç Mecliste tarihi kararlar oylanacak

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından her yıl düzenlenen GKV Genç Meclis yeni kabinesi ve üyeleriyle çalışmalarına başladı. Geçen yıl önemli kararların alındığı Genç Meclis'e bu yıl öğrenciler tarafından daha yoğun ilgi gösterildiği ve birçok okuldan öğrencinin mecliste görev alabilmek için çaba gösterdiği öğrenildi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, ülke gençlerini, Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda; güncel konular ve ülke sorunları hakkında sağlıklı düşünebilen, kendini ifade edebilen bireyler haline getirmek için " GKV Genç Meclis Platformu'nu" ilk kez geçtiğimiz yıl kurmuştu. Genç Meclis ilk oturumlarını 2011 yılı Aralık ayında Gaziantep'teki yedi yüz otuz öğrenci ile gerçekleştirmişti. 23 Aralık 2011 tarihinde GKV Konferans Salonunda gerçekleştirilen tasarı sunumu ve meclis kapanış töreni; Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve il protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilmiş ve bu törende öğrencilerimiz konuklardan büyük takdir ve tebrik almışlardı. GKV Genç Meclis 2011'de gördüğü ilgi ve elde ettiği kazanımların ardından kapılarını yeniden gençlere açarak çalışmalarını başlatan GKV Genç Meclis Yeni dönem milletvekilleri ile Türkiye'nin güncel sorunlarına çözüm yolları arayacak ve gençler milletvekilleri sorunlar üzerinde düşünme ve fikir paylaşımında bulunma fırsatı bulacaklar. Bu yıl GKV Genç Meclis 2012'ye il genelindeki 9. , 10. ve 11. sınıf düzeyindeki öğrenciler katılıyor. Gaziantep genelinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren liseler arasından gönüllülük usulüne uygun olarak müracaat eden her okuldan 7 - 12 temsilci öğrenci ve bir öğretmen katılımı ile gerçekleştirilen projenin koordinasyonunu ve ev sahipliği GKV Özel Liseleri Proje ekibi tarafından gerçekleştiriliyor.

Bu yıl GKV Genç Meclis çatısı altında İMKB Anadolu Lisesi, Fitnat-Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi, Mehmet Api İletişim ve Meslek Lisesi, Ayten-Kemal Akınal Anadolu Lisesi, Bayraktar Anadolu Lisesi, Gaziantep Anadolu Lisesi ve Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen projede, öğretmenler sadece gözetim yaparken, öğrenciler ise aktif olarak görev aldı. İlk toplantısını gerçekleştirerek Meclis Başkanı ve Başbakanı tespit eden GKV GENÇ MECLİS 2012 kurulan yeni kabinede görev dağılımı öğrenciler tarafından yapıldı.

Yapılan görev dağılımında GKV Genç Meclis Başkanlığına GKV Özel Okullarından Ayla WATSUJİ, Başbakanlığa GKV Özel Okullarından Ece Göktaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına İMKB Anadolu Lisesinden Merve Çelik, İç İşleri Bakanlığına Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesinden Selin Doğrusöz, Savunma Bakanlığına Mehmet Api İletişim ve Meslek Lisesinden Sinem Gökberk, Milli Eğitim Bakanlığına Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesinden Hasan Aysa, Adalet Bakanlığına Bayraktar Anadolu Lisesinden Furkan Batur, Sağlık Bakanlığına Gaziantep Anadolu Lisesinden Melis Ağkale ve Dış İşleri Bakanlığına Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesinden Ceyhun Karakan getirildi. GKV Genç Meclisin yeni kabinesinin kurulması ve görev dağılımının ardından GKV Özel Liseleri Konferans Salonu'nda "milletvekilleri ve bakanlar kurulu" meclis çalışmaları, yasa tasarısı hazırlıkları ilk startını aldı. Çalışmalar ve görüşmelerin son derece çekişmeli geçtiği meclisin ülke ve kent sorunları yanında sosyal ve dış ilişkilerle ilgili yeni yasal düzenlemeler yaparak elde edilen sonuçları önümüzdeki günlerde genel kurulda oylamaya sunacakları öğrenildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title