Haberler

"Geleceğimizi Yetiştiriyoruz"

Güncelleme:

Kartepe geleceğini yetiştirmeye devam ediyor.

Kartepe Kaymakamlığı öncülüğünde Marmara Üniversitesi, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün büyük bir özveri ile beraber hayata geçirdiği "Geleceğimizi Yetiştiriyoruz" projesi kapsamında; öğrenci velilerine yönelik yapılan ve Aile Eğitim Seminerlerinden geçen annelere sertifikaları dağıtılıyor.

MİSAFİRLER ALMANYA'DAN

Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı ile beraber İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Neşe Gürkaş'ın hazır bulunduğu törene Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Alev Önder, Yard. Doç. Özgül Polat, Yüksek Okul Müdürü MATTHIAS GLEITZE, Öğretmen VERONIKA SCHULZ, Marmara Üniversitesi ve Almanya'dan birçok üniversite öğrencisi katıldı.

İLK DURAK RABAK İLKÖĞRETİM OKULU

Protokol ve Alman Misafirler ilk olarak Rabak İlköğretim Okulu'ndaki 7-11 yaş çocuk eğitimi seminerine katıldı. Kurs Öğretmeni Didem Korlu seminer hakkında bilgi verdi. Korlu bir soru üzerine "kurslarımız on dört hafta sürüyor, kursiyer annelerimizin evlerini ziyaret ederek ve öğrencilerimizi annelerinin olmadığı ortamda gözlemleyerek teorideki bilgilerin pratiğe dönüşüp dönüşmediğini, başarı oranını gözlemliyoruz. Kursiyerlerimize kitapçık veriyoruz.

Bu kitapçık UNESCO ve Milli Eğitim Bakanlığımız'ın akademisyenlerinden oluşan bir heyet tarafından hazırlanmaktadır" açıklamasında bulundu. Kursiyer anneler seminerle ilgili duygularını paylaştı. Anneler; çocuklarını dinlemeyi öğrendiklerini, onlara kendileri için değerli olduklarını ifade etmeyi, daha hoşgörülü olmayı, çocuklarının da fikrini ifade etmesi gerektiğini, onalar saygı duymayı ve özgünlerini kazandırmayı öğrendiklerini belirttiler ve başta Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı olmak üzere emeği geçen Milli Eğitim, Halk Eğitim Merkezi'ne, Marmara Üniversitesi'ne ve Didem Hocaya teşekkür ettiler.

SERTİFİKA TÖRENİ

Ardından heyet H.Halim Karslı İlköğretim Okulu'ndaki sertifika törenine katıldı. 33 anneye sertifikayı Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, İlçe Halk Eğitim Müdürü Sadık İskender, Kurs Öğretmeni Zehra Çetinkaya, Okul Müdürü Cevdet Tavukçuoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Davut Gündoğdu, Mahalle Muhtarı Emin Kodan ve Alman Misafirlerin elinden aldı. Kursiyer anneler duygularını"kendi ayakları üzerinde duran; kendisine, ailesine saygılı; vatanına ve milletini hizmet edecek şuurda çocuklar istiyoruz" şeklinde ifade ettiler.

Bir konuşmada Kaymakam Ünaldı yaptı. Ünaldı konuşmasında; seminere katılan annelere teşekkür ettiğini, çocuklarının kendilerine ve devletine faydalı bir insan yetiştirme gayretinde olduklarını belirtti. Annelere kursa katılmaları için izin babalara teşekkür eden Ünaldı; yaklaşık 12 bin velinin bulunduğunu ve hedeflerinin hepsine ulaşmak olduğunu, ortamların farklı duyguların aynı olduğunu, bıkmadan usanmadan bu işi sonuna kadar devam ettireceklerini ve bunun ekip işi olduğunu vurguladı. Ünaldı" ekibimize ve özellikle kurs öğretmenlerimize sabırla ve büyük bir özveriyle bu işi yaptıkları için teşekkür ederim." Dedi.

Alman Heyet adına konuşan MATTHIAS GLEITZE bu çalışmadan çok etkilendiklerini, bunun devlet kanlıyla yapılmasının çok güzel olduğunu, yapılan seminerlerin bilimsel çerçevede yapılmasının ve hazırlanan kitapçığın bu işin ne kadar ciddi bir iş olduğunu, Almanya'da yaklaşık 3,5 milyon Türk'ün Türk Kültürü'nün Almanya'yı zenginleştirdiğini belirtti. Salondan alkış alan cümlesi ise Türkçe söylediği "Yaşasın Türk- Alman Dostluğu "oldu. Törenden sonra misafirlere ev yapımı ve bizim kültürümüzü yansıtan yiyecekler ikram edildi.

Daha sonra Kartepe'ye çıkan heyet, Green Park Hotel'de yemek yedi. Heyet, yemek sonrası Türk Kahvesi içti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Marmara Üniversitesi Mustafa Ünaldı Almanya Kartepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title