Haberler

GEKA Denizli Tarımına Katma Değer Kazandıracak

Güncelleme:

Mehmet Aydıner; Denizli her ne kadar sanayi kenti gibi görünse de aslında önemli bir tarım kentidir.''dedi.

T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılmasına yönelik 2012 Mali Destek Programı kapsamında Denizli ve bölge için yeni fırsatlar sunuyor.

Geçtiğimiz günlerde ilan edilen program kapsamında açıklama yapan GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner; Denizli her ne kadar sanayi kenti gibi görünse de aslında önemli bir tarım kentidir. İlin Ege-Akdeniz ve Orta Anadolu geçiş bölgesi iklim özelliklerine sahip olması ve farklı rakımlarda geniş ovalarının bulunması nedeniyle Denizli'de birçok ürün yetiştirilebilmektedir. Tarım alanları toplam yüzölçümünün %30'unu oluşturduğu Denizli'miz, gelişmiş ulaşım imkanlarına ve özellikle meyvecilik ve bağcılıkta ihracat potansiyeline sahiptir. Ürün çeşitliliğinin fazla olduğu ilimizde tarıma dayalı sanayide öne çıkanlar meyve-sebze işleme-paketleme, konserve ve salça, zeytinyağı, su ürünleri ve meyve suyu gibi faaliyet kollarıdır. Toplamda 700 tarım ve tarıma dayalı sanayi işletmesi bulunan Denizli, GEKA'nın açıklamış olduğu Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Arttırılması Mali Destek Programıyla tarıma dayalı sanayide üretilen ürünlerinin kalitesini arttırarak sektörü daha da rekabetçi bir yapıya dönüştürebilecektir. GEKA, Denizli'deki 300'ü aşkın kar amacı gütmeyen Tarımsal Amaçlı Kooperatiften, ilçelerde bulunan ticaret borsalarından ve KOBİ'lerden bu kapsamda projeler beklemektedir" dedi.

AYDINER sözlerine şu şekilde devam etti; "Bu çerçevede GEKA tarıma dayalı sanayi için bölgeye önemli fırsatlar sunmaktadır. Açıklanan Mali Destek Programının öncelikleri katma değeri yüksek yeni ürünlerin üretilmesi, işleme ve paketleme süreçlerinde yeni yöntem ve teknolojilerin uygulanması ile ürün kalitesinin ve katma değerin artırılması, gıda atıklarının değerlendirilerek yeniden kazanımı ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi olarak belirlenmiştir. Projelerde güdülecek olan amaç Denizli'de gıda ve içecek imalatı alanında faaliyet gösteren tarıma dayalı sanayi kuruluşlarının katma değer üretme ve kalite düzeylerinin artırılmasıdır.

Bu kapsamda kullanıma hazır meyve‐sebze üretimi; yerel ve geleneksel gıdaların özelliklerinin korunarak, modern yöntemlerle dondurulmuş gıda formunda üretimi gibi yöntemlerin kullanılması desteklenecektir. Bunun yanı sıra patent ve faydalı model tescilli gıda ürünlerinin ticarileştirilmesi, akıllı ambalajlama yöntemleri ile ürünlerin paketlenmesi, ulusal/uluslararası kalite standartları ile uyumlu olarak üretim yapılması için gerekli teknik altyapının geliştirilmesi gibi proje konuları da program önceliklerine uygun olarak geliştirilebilecektir. Ayrıca meyve ve sebze atıklarının, yüzey kültür fermantasyonu ile değerli ürünlere dönüştürülebilmesi, bu atıkların kozmetik ve kimya sektöründe değerlendirilmesi vb. örnek proje konuları olarak gösterilebilir. Lojistik açıdan güçlü, diğer sektörleri besleyebilecek tarımsal üretime sahip, pazarlama ve ihracat konusunda güçlü potansiyeli olan Denizli'nin öne çıkan özellikleri doğrultusunda program rehberlerinde yer alan bilgiler ve öncelikler baz alınarak yukarıda belirtilen proje örnekleri geliştirilebilmektedir dedi.

Açıkladığımız Mali Destek Programları ile bölgedeki sorunlara yönelik projeler üretilmesine katkı sağlayan Ajansımız, paydaşlarından bölgenin özgün tarımsal üretimini katma değere dönüştürebilmek için projeler beklemektedir. Bu kapsamda ücretsiz proje yazma eğitimleri veren ve internet sitesinden eğitimler için online başvuru alan GEKA proje teklif çağrısı bilgilendirme sunumlarına da tüm hızıyla devam etmektedir" dedi

"Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılması Mali Destek Programı"na uygun başvuru sahipleri KOBİ'ler, Kâr Amacı Gütmeyen Tarımsal Amaçlı Kooperatifler ve Birlikler ile Ticaret Borsaları olarak belirlendiğini, Denizli için geliştirilecek projelerin Denizli il merkezi dışında kalan yerlerde uygulanabileceğini ifade eden AYDINER, Programa son başvuru tarihinin 7 Eylül 2012 olduğunu söyledi. Son olarak Mehmet AYDINER, "Potansiyel başvuru sahipleri Program hakkındaki tüm soru ve önerilerini tds@geka.org.tr mail adresine gönderilebilecekleri gibi 0258 371 88 44 numaralı telefondan da detaylı bilgi alabilirler. Bunun yanında programlar ile ilgili tüm bilgilere Ajansın www.geka.org.tr internet sitesinden de ulaşılabilir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Akdeniz Güney Ege Denizli Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title