Haberler

Gaziantep Zabıtası İlk Yardım Eğitimi Aldı

Güncelleme:

Her alanda kendini hissettiren Gaziantep zabıtası, şimdi de ilk yardım personeli oldu

Kent yaşamının ayrılmaz parçası olan ve vatandaşın yardımına koşan Gaziantep zabıta personeli sunduğu bu yardımlara bir yenisini daha eklemek için kolları sıvadı.

Esnafın denetlenmesi, kent içi ulaşımın düzenlenmesi, hava kirliliği ile mücadele, seyyar satıcı denetimi gibi daha bir çok alanda hizmet veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Zabıta Personeli, robocob eğitiminden sonra şimdi de rahatsızlanan vatandaşların yardımına koşmaya hazırlanıyor.

Kent içerisinde insanların huzuru için verdiği hizmetin kalitesini yükseltmek için birçok eğitim alan Gaziantep zabıtası, bu eğitimlerine bir yenisini daha ekleyerek ilk yardım eğitimi derslerine başladı.

SANKO Hastanesi'nde İlk Yardım Mesul Müdürü ve Eğitmeni Kerime Dayan tarafından "İlk Yardımda Müdahale Teknikleri" konusunda düzenlenen eğitim programında zabıta personellerine bu tür durumlarda yapılması gereken ilk müdahalelerde teorik ve pratik bilgiler verildi.

SANKO Hastanesi eğitim salonunda düzenlenen ve üç gün süren seminere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Oğuzeli Belediyesi zabıta personellerinden oluşan 280 kişi katıldı.

PARKTA FENALAŞAN BİRİSİNE NASIL MÜDAHALE EDİLİR

Park, bahçe veya bir yolda aniden rahatsızlanan, trafik kazasında yaralanan, kan şekeri düşen bir kişiye nasıl ilk yardımda bulunulması gerektiğinin uygulamalı olarak anlatıldığı seminerde, zabıta personelleri de örnek uygulamalar yaptılar. Gıda zehirlenmesi, arı, akrep ve yılan sokmalarına karşı nasıl müdahale edilmesi, müdahaleden sonra neler yapılması gerektiği gibi konuların da anlatıldığı seminerde zabıta personellerine de pratik yaptırıldı.

Yemekte bir çocuğun ve yetişkin birinin boğazına kaçan lokmanın nasıl çıkarılması gerektiğini uygulamalı olarak zabıta personellerine anlatan Dayan, "Bunlar basit bir şekilde hepimizin yapabileceği uygulamalar. Bunların yanında bir de imkanlarınızın yetersiz olduğu durumlarda yapmanız gereken ilk yardım müdahaleleri var. Kişiye yapılacak kalp masajı ve suni teneffüs gibi müdahalelerle ilk yardım ekipleri gelinceye kadar hastaya zaman kazandıracak temel uygulamalardır. Bunlar hepimizin bilmesi gereken ve kolaylıkla uygulayabileceği ilk yardım yöntemleridir" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım ise, rutin eğitimlerine bir yenisini daha eklediklerini ve personelin ilk yarım konusunda bilgilendiğini söyledi.

Gaziantep zabıtası olarak kentin her alanında hizmet verdiklerini, vatandaş ile iç içe olduklarını vurgulayarak, "Bu hizmeti daha iyi nasıl verebiliriz diye düşünüyoruz. Daha önceki programlarımızda bazı eksiklerimizin olduğunu görmüştük. Bunlardan bir tanesi de ilk yardımdı. İnşallah yararlı bir eğitim olmuştur." ifadelerini kullandı.

Ömer Yalım, trafik, esnafın düzeni ve denetimi, dolmuş ve otobüslerin denetimi gibi bir çok alandaki hizmetlerini sağlık alanında da yaptıklarını belirtti. Bu anlamda tüm zabıta personelin ilk yardımı öğrenmelerini ve karşılaştıkları olaylarda uygulamalarını istediklerini ifade eden Yalım, bunu da 3 günlük seminerle sağladıklarını kaydetti.

Zabıta Komiseri Mehmet Öztürk ise, 40 yıllık zabıta personeli olduğunu ve ilk kez ilk yardım konusunda bir eğitim aldığını belirterek, "Benim için çok yararlı bir eğitim oldu. Bu alanda az çok bir şeyler biliyordum ama bu eğitim ile daha doğrusunu öğrendim." dedi.

AR–GE Zabıta Amiri Hakan Ercan da, sahada yaşanabilecek olayların senaryosunu bu eğitimde öğrendiklerini belirtti. Ercan, eğitimi alan tüm ekip arkadaşlarını sahada daha duyarlı ve yardımcı bir pozisyonda olacağını kaydetti.

Seminer sonra katkılarından dolayı eğitmen Kerime Dayan'a Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım tarafından teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şahinbey Belediyesi Şehitkamil Ömer Yalım Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Adana Demirspor UEFA'dan neden ceza aldı, Avrupa'dan men mi edildi? Galatasaray Fenerbahçe tek maç satın alma var mı, GS FB tek maç nasıl alınır? #9917 #128250 Marmaray Kadıköy Ayrılık Çeşmesi istasyonunda kim, neden intihar etti? TikTok çöktü mü? 17 Mayıs TikTok sorun ne, neden açılmıyor? #129300
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

title