Haberler

Gaziantep'te Suriye Çalışma Grubu Oluşturuldu

GTO Meclisi tarafından, Suriyeli sığınmacıların kentin sosyo ekonomik yapısına etkilerini araştırmak ve tespit etmek üzere çalışma grubu oluşturuldu

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclisi tarafından, Suriyeli sığınmacıların kentin sosyo-ekonomik yapısına etkilerini araştırmak ve tespit etmek üzere çalışma grubu oluşturuldu.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 meclis üyesinin Suriyeli sığınmacıların Gaziantep'e doğrudan ve dolayı etkilerinin tartışılması talebinde bulunması üzerine GTO Meclis Başkanı Ali Yener başkanlığında olağanüstü toplantı yapıldı.

Suriyeli sığınmacılar konusunun masaya yatırıldığı toplantıda, Gaziantep başta olmak üzere Suriye'ye sınır komşu kentlerde yaşayan Suriyelilerin bu kentlerin ekonomik, güvenlik, sağlık başta olmak üzere sosyo-ekonomik yapısına doğrudan ve dolayı etkileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda, Suriyeli sığınmacıların kentin sosyo-ekonomik yapısına etkilerini araştırmak ve tespit etmek üzere 9 meclis üyesinden oluşan bir çalışma grubu oluşturuldu. Çalışma grubu Suriyelilerin Gaziantep'e ve vizyonuna etkileri, sorun ve çözüm önerileriyle ilgili araştırma yaparak kamuoyu ile paylaşacak.

Meclis Başkanı Yener, Suriye'deki durumun tüm bölge gibi Türkiye'de bu ülkeye komşu sınır kentlerinin güvenlik ve ekonomik alanlarını doğrudan ve dolaylı olarak etkilemeye başladığını belirtti.

Yener, Suriye'deki gelişmelerin Gaziantep başta olmak üzere Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa kentleri ile bölgedeki diğer kentleri, ihracat, yatırım, sınır ticareti, turizm, sağlık alanlarında etkilediğini; yaşanan iç savaş neticesinde Suriye'ye yakın olan sınır kentlerinin ekonomilerinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini kaydetti.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık da toplantıda Türkiye ve Gaziantep'te yaşayan Suriyeli sığınmacılarla ilgili sunum yaptı. Sığınmacıların Gaziantep'e etkileriyle ilgili olarak meclis üyelerini bilgilendiren Bartık, Göçmen Yasası olmamasından dolayı Türkiye'nin sığınmacılar konusuna henüz hazır olmadığını vurguladı.

Toplantıda söz alan meclis üyeleri ise Suriyelilerin ekonomik, kültür, siyasal, sağlık, eğitim, güvenlik, asayiş, kiralık ev, trafik, iş hayatı ve çalışmalarından dolayı yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

Değerlendirmenin ardından oluşturulan çalışma gurubu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıdvan Köksüzer, yönetim kurulu üyesi Mehmet Işık, meclis üyeleri Mahmut Metin Yıldız, Taner Özdurak, Mehmet Özkeleş, Eşref Savaş, Erol Arda, Cengiz Topel Özdemir ve Kamil Tosun'dan oluştu. - Gaziantep

Kaynak: AA / Güncel

Ali Yener Gaziantep Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title