Haberler

Gaziantep'te Erasmus Plus'un 30 Yılın Hikayesi Anlatıldı

Gaziantep'te Erasmus Plus'un 30 yılın hikayesi anlatıldıGAZİANTEP - Gaziantep Üniversitesi'nde Erasmus Plus'un 30 yıllık Hikayesi programı düzenlendi.

Gaziantep'te Erasmus Plus'un 30 yılın hikayesi anlatıldı

GAZİANTEP - Gaziantep Üniversitesi'nde Erasmus Plus'un 30 yıllık Hikayesi programı düzenlendi.

Programa, Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Ali Gür ve Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu katıldı. Çok sayıda öğrencinin de yer aldığı programda, Erasmus Plus'a ait bilgiler verilirken yurt dışında eğitim görmenin faydalarına değinildi. Programda konuşan Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, öğrencilere seslenerek, "Bu programların en önemli tarafı sınırları kaldırıyor olmasıdır. İki önemli sınırları kaldırıyor bence Erasmus Plus programı. Birisi çizilmiş olan fiziksel sınırları ortadan kaldırıyor. Geliştirmiş olduğu hareketlilik programıyla Avrupa'nın birçok yerinde istediğiniz alanlarda deneyim kazanmak, eğitim görmek ve mesleki deneyim elde etmek adına önünüzdeki bütün fiziksel sınırları kaldırıyor" şeklinde konuştu.

Eğitime verilen öneme dikkat çeken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile, bizim öğrencilerimiz ve bütün dünya öğrencilerinin bir araya geldiği bu programın devamlılığını çok mühim olarak görüyorum. Çünkü bu yaşadığımız dünyada daha adaletli bir dünyaya, dünya barışına dünyanın sosyal adaletine nasıl kavuşacağız diye baktığımız noktada bu programların çok kuvvetli bir şekilde devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Değerli öğrenciler, sizlere imkan verildiği zaman neleri başardığınıza ben şahidim. Sizlere verilmesi gereken tek şey fırsat eşitliği. Bu eşitliği yakaladığınız zaman büyük bir başarı hikayesini zaten yazıyorsunuz" dedi.

"Yurt dışından çok sayıda öğrenci kabul eden bir ülkeyiz"

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Türkiye'nin artık öğrenci gönderen değil yabancı öğrenci kabul eden bir ülke olduğunun altını çizdi. Erasmus programlarının çok faydalı olduğunu belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, "Gaziantep Üniversitesi 53 bin öğrencisi, 4 bin Uluslararası öğrencisi ve aynı zamanda 108 ülkeden din, dil ve mezhep ayrımı yapmadan barışık yaşatan bir şehiriz. Artık yurt dışına öğrenci gönderen değil sadece yurt dışından çok sayıda öğrenci alan bir ülkeyiz biz. Gittikçe emin adımlarla yabancı öğrencilerini huzur içinde eğiten bir ülkenin insanlarıyız. Erasmus başlangıçta sadece öğrenci değişim programı gibi bir işlem görüyordu. Zaman içerisinde öğretim üyeleri ve hatta toplumun diğer Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelsin proje üretsinler diye istendi. Ben buradan Ulusal Ajansımıza çok çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Öğrenciler çok daha rahat iş buluyor"

Erasmus Plus programına katılan öğrencilerin çok daha rahat iş imkanı elde ettiğini vurgulayan Ulusal Ajan Başkanı Mesut Kamiloğlu, "Erasmus Plus programı öğrencilerin mesleki becerilerine ciddi anlamda katkılar sağlıyor. Gerek üniversitelerimiz gerekse gençlik kuruluşlarımız ve meslek liselerimiz programdan çok daha fazla istifade edebilirler. Bunu için aslında yapılması gereken çok fazla bir şey yok. Program, gençlerimize fikirlerini hayata geçirmeyi hatta hayallerini hayata geçirmeyi sağlayan bir program. Öncelikle fikirlerinizi projeye dönüştürdüğünüz zaman çok rahatlıkla fon imkanı alabileceğiniz bir program. Sizlerden bizim beklentimiz, Daha fazla proje daha nitelikli ve daha kaliteli projeler hazırlamanızdır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Mesut Kamiloğlu Fatma Şahin Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title