Haberler

Gaziantep Dünyayı, Dünya Gaziantep'i Takip Ediyor

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep'in dünyayı, dünyanın ise Gaziantep'i takip ettiğini söyledi.

Zirve Üniversitesi tarafından düzenlenen "Dış Politikaların Yerel Yönetimlerdeki Etkisi" konulu konferansa katılan Güzelbey, burada son dönemlerde gelişen ve Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da adından söz ettiren Gaziantep'i bir sunum ile anlattı.

MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyelerinin de katıldığı konferansta, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Zirve Üniversitesi'nin kurulumuna vurgu yaharak, "2004 senesinde Gaziantep'e gelen ünlü bir mimar bu şehre donanımlı bir üniversite lazım demişti. Şimdi görüyorumki o hocamızın isteği yerine getirilmiş." dedi.

Tüm dünyanın gözünün Gaziantep'in üzerinde olduğunu anımsatan Başkan Güzelbey, "100 km ötemizde bombalar patlarken Gaziantep, sanayisiyle kültürel zenginliğiyle parlamaya ve yükselmeye devam ediyor. Suriye'den özellikle Halep'ten gelen savaş mağdurlarına kapımızı açtık. Gaziantep halkı bu konuda çok fazla duyarlı. Savaştan kaçıp ülkemize yerleşen Suriyeli kardeşlerimizin her türlü ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Sadece Suriyeli öğrencilerin bulunduğu bin kişilik bir okulumuz var." diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep'in birçok medeniyete ev sahipliği yapmış şehir olduğunu ifade etti. Güzelbey, "4 bin yıl öncesinde ilk yazılı barış anlaşması olan Kadeş Anlaşmasının imzalandığı yerdir. Bugün bu topraklarda yaşıyoruz. Bizim geçmişten gelen bir barış şehri olma özelliğimiz var." dedi.

Gaziantep'in tarihi bir kent olduğunu ve bu değeri en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Güzelbey, "10 km uzağımızda Düllük Antik Kenti bulunuyor. Düllük Antik Kenti'nin Gaziantep'in kültürel mirasına etkisi oldukça fazla. Tüm bu tarihi zenginliğimiz 10 yıl öncesine kadar sahipsizdi, sokak çocuklarının istilasındaydı. Biz belediye olarak Gaziantep'i uluslararası alana açtık ve AB fonlarıyla tarihi eserlerimizi restore ettirdik. Kültür yolu üzerinde bulunan tüm tarihi mekanları restore edildikten sonra çarpık kentleşmede bu sayede o bölgelerde engellenmiş oldu." değerlendirmesini yaptı.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa ise, dış politikaların yerel yönetimlere etkisinin çok hassas bir konu olduğunu belirtti. Kısa, "Bazen politikalar belirlenirken dış politikalar yerel yönetimleri etkiler diye düşünülür. Gaziantep bu konuda çok şanslı bir şehir. Tüm lokasyonlardan olumlu olarak etkileniyor. Dünyadaki gelişimleri takip eden bir şehir." dedi. Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Zirve Üniversitesi'nin kurulduğu günden beri desteklerini hiç esirgemeyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve ekibine teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zirve Üniversitesi Asım Güzelbey Adnan Kısa Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title