Haberler

Gazi Mahallesi'nde Polis Müdahalesi

Güncelleme:

İstanbul Bağcılar'da terör operasyonunda öldürülen Günay Özaslan'ın cenazesi için Gazi Mahallesi'nde yolu barikatla kapatan gruba polis müdahale etti.

Bağcılar'daki polis operasyonunda öldürülen Günay Özarslan'ın cenazesi için Gazi Cemevi'nde toplanan gruplara polis yine müdahale etti. Cenaze dün de polis müdahalesi ve çıkan olaylar nedeniyle kaldırılamamıştı.

CEMEVİ'NDE BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Alevi dernekleri bugün Gazi Mahallesindeki Cemevi'nde bir basın açıklaması yapacaklarını duyurmuştu. Öte yandan önceki gün Bağcılar'da düzenlenen operasyonda öldürülen Günay Özaslan'ın cenazesinin de bugün defnedileceği belirtiliyordu.

GRUBA TOMA VE ZIRHLI ARAÇ ENGELİ

Ekipler, Özarslan'ın cenazesinin bulunduğu Gazi Mahallesi Hacı Bektaşı Veli Cemevi önünde toplanan bir grubu dağılmaları yönünde uyardı. Dağılmayan ve Özarslan'ın cenazesini almak isteyen gruptakiler polise taş ve molotofkokteyli attı. Güvenlik güçleri, İsmetpaşa Caddesi'nde kortej halinde yürümek isteyen grubun önünü TOMA ve Akrep adı verilen zırhlı araçlarla kesti.

ARA SOKAKLARA DAĞILDILAR

Biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edilen gruptakiler, ara sokaklara dağıldı. Burada çöp konteyneri, tahta ve demirlerle barikat kuran şüphelilerin attığı molofkokteylleri, bazı polis araçlarına da isabet etti.

TOMA'lar su sıkarak polis araçlarındaki alevleri söndürdü.

Daha sonra bazı barikatlar TOMA'lar ve polis ekiplerince kaldırıldı.

2 KİŞİ YARALANDI

Polisin göstericilere müdahale ettiği olaylarda Cüneyt Yavuz adlı kişi, gaz fişeği kapsülünün sol ayağına isabet etmesi sonucu yaralandı. Sol ayağında kırık oluştuğu bildirilen Cüneyt Yavuz, Cemevi'nin ikinci katına çıkarıldı. Cemevi'nde bulunanlar ambulans çağırdı. Ambulansa taşınan Yavuz, hastaneye götürüldü.

Olaylar sırasındaki koşturma sırasında yeren düşen göstericilerden Sadık Karaaslan başını çarpması sonucu yaralandı. Yüzü kanlar içinde kalan Karaaslan önce Cemevi yemekhanesinde bir masaya yatırılarak bekletildi. Karaaslan daha sonra Gazi Mahallesi Toplum Cerrahi Tıp Merkezi'ne götürüldü.

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU'NDAN AÇIKLAMA

Alevi Bektaşi Federasyonu'nun da aralarında bulunduğu grup, son günlerde yapılan operasyonlara ilişkin Gazi Mahallesi Cemevi'nde basın açıklaması yaptı. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, IŞİD'e operasyon adı altında bu ülkenin devrimcilerine, demokratlarına ve Alevilerine operasyon yapıldığını belirterek "Kamuoyunun bunu görmesi lazım. Bu nedenle biz Alevi Bektaşi Federasyonu ve bileşenleri olarak bu süreçte sinmeyiz. Biz Pir Sultan'ın, İmam Hüseyin'in torunlarıyız, onların soyundan geldik. AKP de onun arkasındaki güçler de bunu böyle bilmelidir. Bütün Alevi kurumları hedef olarak gösteriliyor. Demokratik kitle örgütlerinin yöneticileri hedef olarak gösteriliyor. 12 Eylül'de nasıl ki ev ev basıldı, bugün de kurumlarımız basılıyor, sendikalar basılıyor, demokratik kitle örgütleri basılıyor. Bu nedenle bütün halkımızı, Türkiye'deki yurtseverleri, demokratları, bütün inanç mensuplarını sorumluluğa davet ediyoruz" dedi.

"CENAZE KALDIRILMIYOR, İZİN VERİLMİYOR"

Günay Özarslan'ın cenazesinin üç gündür burada tutulduğunu, emniyetin cenazenin kaldırılmasına izin vermediğini belirten Düzgün, "Cenaze kaldırılmıyor, izin verilmiyor. Bu zulümdür, aileye, arkadaşlara, yoldaşlara zulümdür. Bunu kınıyoruz. 'Bu cenazenin sahipleri kendi adaplarına uygun, değerlerine uygun cenazeyi kaldırmalıdırlar' diye çağrı yapıyoruz" diye konuştu.
Düzgün, cenazenin kaldırılması için girişimlerde bulunacağını da söyledi.

ANNE ÖZARSLAN: ÇOCUĞUMUN HİÇBİR SUÇU YOKTU

Kızı Günay Özarslan'ın uykudayken öldürüldüğünü savunan annesi Makbule Özarslan, "Üç gündür bana cenazemi vermiyor, sebebi nedir. 30 yaşındaydı benim çocuğum. Benim çocuğumun hiçbir suçu yoktu. Kendi geleneğim göreneğim neyse cenazemi ona göre kaldırırım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cüneyt Yavuz Bağcılar Politika Güncel Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

500

Yorumlar (215)

TANRI TÜRKÜ KORUMASIN:

PKKyi bilirim yenilmezdir. ... Serok Öcalan! !!!!!!!

2
150
yanıtYanıtla
Batu:

Neden bi alevi grupda cikipda bu memleket bizim burda ekmek yiyoruz yaşiyoruz bu topraklar olmasa ayni irak suriye gibi ne başimizi sokacak ev yiyecek ekmeğimiz olmaz diye ayaklanmaz bunlara karşi demekki insanoğluya boşuna ciğ süt emmiş diye söylememişler

83
1
yanıtYanıtla
ağrılı:

piçlere su deyil kezap mermi sıkıcan

55
9
yanıtYanıtla
DHKP-C:

BİZ BURDAYIZ KORKAK ÜLKÜCÜ VE TÜRKLER PİYASADA YOK

8
55
yanıtYanıtla
Türk:

BURADA YASAYANLARIN ÜZERINE COK GITINIZ UTANMA YOK AR DAMARINIZ CATLAMIS RAHAT BIRAKIN INSANLARI HEPSINE TERÖRIST DAMGASI VURDUNUZ POLISI HEP ÜZERLERINE SALDINIZ SONU BÖYLE OLUR. POLISIMIZEDE AZIK ORADAKI INSANLARADA:

9
51
yanıtYanıtla
ZAZA 23:

İç güvenlik yasasını uygulayın ve şu şerfsizleri yıkın yere.

44
15
yanıtYanıtla
ALİ:

Devlete taş atıp devletin ambulansını arayan köpektir.Aşşağılık köpekler.

52
1
yanıtYanıtla
malatya:

polis vur emri verin 3 uyarı ateş edeceksin yüzü maskeli ve molotoflulara ekmek almaya gelmediler

45
6
yanıtYanıtla
Türk:

kimyasal gaz atın havadan o bölgeye kökten hallolsun sorun

45
4
yanıtYanıtla
dayı:

savunduğun zihniyetin mahsulu bu olaylar. yezitlik....

yanıt0
yanıt3
Tüm 215 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title