Haberler

GATA'da Tedavi Gören Asker Şehit Oldu

Güncelleme:

Şemdinli'de, geçen yıl teröristlerin düzenlediği saldırıda yaralanan er Turgay Karaca tedavi gördüğü GATA'da yaşam savaşını kaybederek şehit oldu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, terör örgütü PKK tarafından 22 Ağustos 2012'de düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ulaştırma er Turgay Karaca (24), tedavi gördüğü Ankara GATA'da şehit oldu.

16 AY DİRENEBİLDİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin İran sınırında bulunan Tekeli Jandarma Taburu'nda vatani görevini yapan er Turgay Karaca (24), terör örgütü PKK tarafından 22 Ağustos 2012'de düzenlenen saldırıda ağır yaralandı. Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Kılılı kasabasında ikamet eden Karaca, tedavi için Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırıldı. 16 ay burada tedavi gören Karaca, yapılan tüm müdahalelere cevap veremeyerek bugün şehit oldu.

ACI HABERİ KOMUTAN VE EMNİYET AMİRİ VERDİ

Karaca'nın şehit olduğu haberi, Türkoğlu'na bağlı Kılılı beldesinde yaşayan yakınlarına İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Ziya Çelik ve İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kara tarafından verildi. Acı haberi alan şehidin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Mahalle sakinleri aileye taziye ziyaretinden bulundu, çevredeki evlere Türk bayrakları asıldı.

AYNI ACIYI İKİNCİ KEZ YAŞADILAR

Şehidin yakını Mesut Karagüç, yaptığı açıklamada, kuzeni Turgay Karaca'nın yaklaşık 16 ay önce Hakkari'de çatışma sonucunda ağır yaralandığını ve bugün de şehit haberini aldıklarını söyledi. Aynı acıyı ikinci kez yaşadıklarını belirten Karagüç, "Bir kuzenim de Şırnak'ın Silopi ilçesinde çıkan çatışmada şehit oldu. Metanetli olmalıyız. Vatan sağolsun'' dedi. Bu arada şehidin babası Kemal ile annesi Meryem Karaca'nın Ankara'da bulundukları öğrenildi.

Karaca'nın cenazesinin, yarın Cuma namazı ardından kılınacak cenaze namazı ardından Kılılı Asri Mezarlığı'nda toprağa verileceği açıklandı.

Kaynak: AA / Güncel

Şemdinli Hakkari Kılılı Politika Güncel Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

#128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç nereli, neden öldü, eşi kim? Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri? Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Melisa Aslı Pamuk soyadını neden değiştirdi? #128141 17 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128250 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

title