Haberler

HAKKARİ Gara şehidinin adı ve öğrenciye mektubunun başlığı, kütüphaneye isim oldu

Güncelleme:

Gara şehidinin adı ve öğrenciye mektubunun başlığı, kütüphaneye isim olduMehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)- IRAK'ın kuzeyindeki Gara bölgesine başlatılan 'Pençe Kartal-2' operasyonunda çıkan çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Burak Coşkun'un adı ve mektuplaştığı öğrenciye yazdığı metnin başlığı 'Hoş...

Gara şehidinin adı ve öğrenciye mektubunun başlığı, kütüphaneye isim oldu

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)- IRAK'ın kuzeyindeki Gara bölgesine başlatılan 'Pençe Kartal-2' operasyonunda çıkan çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Burak Coşkun'un adı ve mektuplaştığı öğrenciye yazdığı metnin başlığı 'Hoş bir seda', Hakkari'de açılan kütüphaneye isim olarak verildi.

Hakkari'de görev yapan öğretmenler, bir süre önce irtibat kurdukları Mehmetçikle birlikte kitap kampanyası başlattı. Sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyada, kısa sürede 3 bin kitap toplandı. Bu kitaplarla da Yeni Mahalle'de bulunan Ahmedi Hani Ortaokulu'na kütüphane kuruldu. Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine başlatılan 'Pençe Kartal-2' operasyonunda çıkan çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Burak Coşkun'un adı ve mektuplaştığı öğrenciye yazdığı metnin başlığı olan 'Hoş bir seda', Hakkari'de açılan kütüphaneye isim olarak verildi.

Kütüphanenin açılışı için düzenlenen törene Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Paçalı, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Hakkari Üniversitesi öğretim görevlisi Mehmet Şentürk, şehit Piyade Yüzbaşı Burak Coşkun'un hem arkadaş hem de ağabey olduğunu söyledi. Şentürk, "Hakkari'de 3 yıldır görev yapıyorum. Hakkari Valiliği bünyesindeki radyoda şiir dinletisi yapıyorken, şehidimizle tanışmıştık. Yaklaşık 1 yılı beraber geçirmiştik. Gara'da çatışmada şehit olan Yüzbaşı Piyade Burak Coşkun yakın arkadaş ve değerli bir ağabeyimizdi. Radyomuzda öğrenciye 'Hoş bir seda' adlı bir mektup yayımladı. Biz de bu 'hoş seda'yı devam ettirelim, diye kütüphane kurmaya karar verdik. Sosyal medya hesabımızda paylaşımında bulunduk, 2 hafta içinde binlerce kitap geldi. Bu şekilde kütüphanemizi kurduk ve şehidimizin ismini sonsuza dek yaşatacağız" dedi.

Ahmedi Hani Ortaokulu'nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Arafat Demir ise "Gara'da şehit olan askerimiz için kütüphane kurduk. Çok güzel bir duygu. Okulumuzda şehidimizin ismini yaşatacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Piyade Gara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
title