Haberler

"Gap Yılda 2.1 Milyar Gelir Getirecek"

Bakan Eroğlu, Gap Projesinin Tamamlanması ile Yılda 2.1 Milyar Dolarlık Gelirin Elde Edileceğini Söyledi.

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, GAP projesinin tamamlanması ile yılda 2.1 milyar dolarlık gelirin elde edileceğini söyledi. Sulama projelerinin devreye girmesiyle verimin 9 ile 13 kat artacağını vurgulayan Bakan Eroğlu, sadece Şanlıurfa ve Diyarbakır'da 400 bin insana yeni istihdam alanı sağlanacağını ifade etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak ve temel atma törenine katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na su akıtılacak olan 'Suruç Tüneli' inşaatında incelemelerde bulundu. Beraberinde Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Ramazan Başak, Seyit Eyyüpoğlu, Yahya Akman ve Abdülkadir Emin Önen ile birlikte şantiyeye giden Bakan Eroğlu, yelek ve baret giyerek tünelde incelemelerde bulundu. 17 kilometre uzunluğunda inşa edilen tünelin 2100 metresinin tamamlandığını söyleyen Bakan Eroğlu, "Tünel yapmak çok zor bir iştir. Bu boyutta ve uzunlukta tünel inşa etmenin kolay olmadığını biliyorum. Geçmişte yabancı şirketlerin yaptığı tüneller artık Türk müteahhitler tarafından inşa ediliyor. Öyle ki, artık Türk müteahhitler dünyada ABD'lilleri geçti ve Çin'den sonra ikinci sırada yer alıyor. Bu hızla Çin'i de geçeceğimize inanıyorum" dedi.

2100 metresi biten tünelin özel bir makine ile açıldığını ve günde 30 metre ilerlendiğini anlatan Eroğlu, "Geçmiş dönemlerde olsa bu tünel 40 yılda yapılırdı. Biz geçmişte 15 yılda bitmeyen yerleri şimdi beşte bir maliyetle onda bir zamanda 15 ay gibi sürelerde bitiriyoruz. Geçmiş iktidarlar oy için buraya göstermelik borular getirip bıraktılar, sonra da unuttular. Biz boru getirmeyiz, biz gelip inşaatı bitiririz, farkımız bu" diye konuştu.

İnşaatın tamamlanmasıyla Atatürk Barajı'ndan Suruç Tünelleri'ne aktarılacak su ile 94 bin hektarlık alanın sulanacağını da ifade eden Bakan Eroğlu, "Bu hızla gidersek tünelimizin önümüzdeki yıl bitmesini hedefliyoruz. Bu inşaatımız ve GAP'ta devam eden diğer projelerimizin tamamlanarak devreye girmesiyle yılda 2.1 milyar dolar gelirimiz artacak. Su ile buluşan topraktaki verim 9 ile 13 kat arasında artacak. Bu da sadece Şanlıurfa ve Diyarbakır'da 400 bin insanımızın istihdam edilmesi anlamını taşıyor. Bizim hedefimiz Şanlıurfa ve bölgeyi tarım üssü yapıp, tarımsal ürünlerin ihraç edildiği merkeze dönüştürmek" şeklinde konuştu. Bu sırada, Bakan Eroğlu ve beraberindekileri tünelin içine götüren vagonların dışarıya çıkışı sırasında bir vatandaş ezilme tehlikesi atlattı.

İnşaat sahasında yapılan incelemenin ardından şantiye binasında Bakan ve beraberindekilere brifing verildi. Brifingin verildiği ve ilçe halkından da çok sayıda kişinin katıldığı toplantı salonunda gürültüler çıkması üzerine ayağa kalkan Eroğlu, "Burada hizmet için toplanıyoruz. İş yapacağız önemli bir iş. Herkes sussun; eğer bu projenin bitmesini istiyorsanız dinleyin. Sizin yüzünüzden toplandı yapamıyoruz" dedi. Eroğlu'nun bu çıkışı üzerine Suruçlu olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, vatandaşları salondan çıkarıp; dışarıda bekleyenlerle de önemli bir toplantı yaptıklarını anlattı.

Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, brifingin ardından şantiye çalışanlarıyla birlikte yemek yedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title