Haberler

Galatasaray Lıv Hospıtal - Fenerbahçe Ülker Maçının Ardından

Galatasaray Liv Hospital Başantrenör Ergin Ataman, Beko Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe Ülker'i 88-82 yenerek durumu 2-2'ye getirdikleri maçın ardından konuştu.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenör Ergin Ataman, Beko Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe Ülker'i 88-82 yenerek durumu 2-2'ye getirdikleri maçın ardından konuştu.

Tecrübeli antrenör Ataman, "Net bir galibiyet aldık. Seride 2-0 gerideyken, evimizdeki maçları kazanıp durumu 2-2 yapacağımızı söylemiştik. Şimdi oyun kuralları da net bir şekilde uygulanıyor. Rakip sahada yapacağımız serinin 5. maçında da aynı şekilde uygulanacağını düşünüyorum" dedi.

Fenerbahçe Ülker'i rakip sahada yeneceklerine inandıklarını belirten Ataman, "İnşallah cuma günü oradan galibiyetle dönüp, pazartesi akşamı burada kupayı kaldıracağız" diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic'in peş peşe aldığı 2 teknik faulle diskalifiye edilmesi ve gelecek maçta takımının başında yer alamayacak olmasıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Ergin Ataman, "Obradovic tecrübeli hoca. Takımı bugün kötü oynadı. Bunun verdiği gerginlik de normal. Zaten serinin başından beri sürekli bir saha içi gerginlik var. Kolay değil, çok büyük bütçelerle kurulmuş bir takım. THY Avrupa Ligi'nde hedeflerine ulaşamadılar. Biz ise o kulvarda iyi bir dönem geçirdik. Biz ortamı germiyoruz. Herkes benim için ortamı gerdiğimi söylüyor ama ben sadece iddialı konuşuyorum. Saha içinde hiçbir şekilde ortamı gerecek davranışta bulunmuyorum. Hakem yönetimi bugün sonuca etki etmedi. Sadece rakip 4 yabancı oyuncuyla sahada olduğu bir dönemde faul atışı kullandı. Bu konuda şüpheye düştüm ve hakeme danıştım. Obradovic'in tavrına o teknik faulü vermeyecek hakem Avrupa'da yok. Artık kurallar uygulanıyor. Maçın sonucuna etki edecek bir hakem hatası düşünmüyorum. Serinin ilk maçını farklı kazandılar ve oyunun kontrolü onlardaydı. Bizim de sesimiz çıkmadı. Bugün ise üstünlük bizim elimizdeydi" ifadelerini kullandı.

Ataman, Obradovic'in McCalebb'e faul yapılan ve basket faul olan pozisyonda teknik faul beklediğinin ve buna sinirlenmesinin normal olup olmadığının sorulması üzerine de "O zaman serinin ikinci maçında verilmeyen bir faul nedeniyle maçı kaybettikten sonra, bu seride takımımın başında yer alamayacağım şekilde tavırlar sergilemem lazımdı" yanıtını verdi.

Galatasaray Liv Hospital oyuncusu Cenk Akyol ise "Seride durumu 2-2'ye getirdik. İyi mücadele ettik. Mutlaka kazanmamız gerekiyordu. İyi basketbol oynayıp, iyi savunma yaparak galip geldik. Seri zorlu geçiyor. Bir takımın servis kırması gerekiyor ve bizim avantajlı olduğumuzu düşünüyorum. Aynı şekilde oynarsak, rakip sahadaki maçı kazanır, evimizde de şampiyon oluruz" dedi.

Fenerbahçe Ülker'de Zeljko Obradovic'in diskalifiye edilmesi nedeniyle maç sonrası basın toplantısına yardımcı antrenörlerden Erdem Can katılırken, genç

teknik adam, "Çok fazla söylenecek bir şey yok. Ne olduğu ortada. Sahada maçı izleyenler görmüştür. Çok anlamayanlar da maçı tekrar izleyip, ne olduğunu görebilir" demekle yetindi.

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Ömer Onan da, başantrenör Zeljko Obradovic'in diskalifiye edildiği pozisyonla ilgili "Obradovic'in teknik faulleri almasının daha dakikasında bir sonraki maçta takımın başında olamayacağıyla ilgili kağıdı elimize verdiler. Bu kadar maç durdu, sahaya yabancı maddeler atıldı, o konuda da bir kağıt vereceklerdir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Serinin ilk iki maçını kendi seyircileri önünde kazandıklarını hatırlatan Ömer, "Galatasaray Liv Hospital'ın son şanslarıydı. Bizden daha az hata yaptılar. Çoğu yerde maçın içindeydik ama basit hatalar yaptık ve sonuçta seri 2-2 oldu. Önemli değil. Seride 4 galibiyeti alan şampiyon oluyor. Cuma günü kendi seyircimiz önünde daha baskılı oynayıp, 3-2 öne geçeceğimize inanıyorum. Basketbol dışı da söylenecekler var. Serinin ilk iki maçı bizim evimizdeydi ve

izlediniz. Ne sahaya bir şey atıldı, ne de problem çıktı. Burada ise devamlı sahaya atılan yabancı maddeler vardı. Hocamız itiraz ediyor, hiç müsamaha yok.

Hemen teknik fauller çalınıyor" dedi.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın hakem yönetimiyle ilgili olumlu sözlerinin aktarılması üzerine Ömer, "Hakemler bizim sahada kusurlu, burada ise kusursuz. Bizim de çalınmayan birçok faulümüz var. Ortamı germek çok kolay ve bu durum kimseye bir şey kazandırmaz. İsteriz ki hiç gerilmesin ve sahada basketbol oynansın. Ortam ne yazık ki gerildi. Evimizde çok daha iyi oynayacağımıza ve şampiyon olacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

ALİ DANAŞ - İSTANBUL / DHA

ad(gh)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Liv Hospital Zeljko Obradovic Fenerbahçe Ülker Ergin Ataman Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title