Haberler

Galatasaray Kulübü'nün Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Başladı

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, genel kurulda 3 eksikle yerini aldı.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, genel kurulda 3 eksikle yerini aldı. Kongrenin başlangıcında, sarı-kırmızılı yöneticilerden Aka Gündüz Özdemir, Necati Demirkol ve Candan Erçetin yer almadı. Necati Demirkol'un, kulüp icra kurulu başkanı Lutfi Arıboğan'la birlikte, Rusya'nın Ekaterinburg kentinde Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe arasında oynanacak FIBA Kadınlar Avrupa Ligi finalini izlemeye gittikleri öğrenildi. Galatasaray Kulübü'nün 2013 yılı mali ve idari konuları ile 2014 yılı bütçesinin görüşüleceği genel kurulda Ünal Aysal yönetimi, 2013 yılı için üyelerden mali ve idari yönlerden ibra edilmeyi isteyecek. Kulüp faaliyet ve denetim raporlarının okunacağı genel kurulda, 2013 yılında yapılan erken seçimle ilgili Dernekler Masası'ndan gelen yazı ve Divan Kurulu mütalaasını üyelerle paylaşılacak. Seçimin bir yıl için mi yoksa 3 yıl için mi yapıldığı konusundaki tartışmalara değinilecek olan gündem maddesinde görüşme açılacak.

Önerge lehine İlker Canalp, aleyhine Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Karlı konuştu. Daha sonra Başkan Ünal Aysal kürsüye geldi. Başkan Ünal Aysal, "Gündemin 12 ve 13. maddeleri olan Galatasaray Adası ve Genel Af konusunun başka bir toplantıya ertelenmesine itiraz etmeyeceğiz. Ancak yetkiler konusunda ısrarlı olacağız. Biz olsak da olmasak da bir sonraki yönetim kurulu için de bunlar geçerlidir. Yönetimlerin hangi yetkileri olduğunu bilmeleri gerekir. Bunlar ayrıca yeni yetkiler değildir, sadece bunun uzatılmasını talep ediyoruz." dedi.

Gündemden çıkarılması istenen maddeler ayrı ayrı oya sunuldu.

Gündemin 13. maddesinin (Camiamızın birlik ve beraberliğinin güçlendirilmesi, iç barışının ve huzurunun kuvvetlendirilmesi için 1995 yılından bugüne kadar verilmiş Kulüpten ihraç dahil her türlü Disiplin Cezaları sebebiyle maruz kalınan ve/veya ibrasızlık sebebiyle oluşan her türlü hak mahrumiyetlerinin kaldırılmasına ve gerekli olan durumlarda ilgililerinin disiplin sicilinden terkin edilmesine karar verilmesi (Mezkur süre zarfında verilen tüm disiplin cezalarını içeren liste bilgi için dağıtılacak ve oylama münferit cezaların hepsine etki etmek üzere toplu olarak yapılacaktır) bir başka toplantıda görüşülmek üzere ertelenmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 12. maddesinin (Beşiktaş Kuruçeşme'de 5 Pafta, 369 Ada, 1 Parsel'de bulunan Galatasaray Adası'nın (iç ve dış reklam alanları gelirleri dahil) yıllık 2.500.000 (iki milyon beş yüz bin) Amerika Birleşik Devletleri Doları altında olmamak kaydıyla ve sadece üyelerimizin kullanımına tahsisli bir restoranın muhafaza edilmesi ve yine üyelerimizin havuz tesislerinden ayrıcalıklı olarak yararlanma haklarının muhafaza edilmesi koşulları ile kiralanması konusunda Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi) bir başka toplantıda görüşülmek üzere ertelenmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 11. maddesinin oylanmasından önce Başkan Ünal Aysal tekrar kürsüye gelerek yönetimin bu konuda mutabakatı olmadığı tekrar belirtti. Gündemin 11. maddesinin (9 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Mali Genel Kurul'da 4. gündem maddesi altında görüşülüp kabul edilen yetkilerin 31.05.2016 tarihine kadar uzatılmasının karara bağlanması) bir başka toplantıda görüşülmek üzere ertelenmesi oy çokluğu ile kabul edilmedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necati Demirkol Galatasaray Aka Gündüz Ünal Aysal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title