Haberler

Fransız Kültür Merkezi'nde Edebiyat Söyleşisi

Güncelleme:

Sema Kaygusuz'un iki kitabı Fransa'da Actes Sud Yayınevi tarafından yayınlandı.

1972 yılında Samsun'da dünyaya gelen ve çok sayıda eserin yazarı Sema Kaygusuz'un iki kitabı Fransa'da Actes Sud Yayınevi tarafından yayınlandı. Eleştirmenler tarafından büyük ilgi ile karşılanan ilk romanı Yere Düşen Dualar'ın (Actes Sud, 2009, çeviri : Noémi Cingöz; Balkanika 2008 ödülü ; France-Turquie 2010 ödülü) ardından yazarın Yüzünde bir yer kitabı da yakın zamanda Fransızca'ya çevrildi (Actes Sud, 2013, çeviri: Catherine Erikan).

Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Ahmet Soysal tarafından yönetilen söyleşide yapıtı üzerine söz alacak olan Kaygusuz, Fransızca'ya çevrilen bir yazarın bakış açısının yanı sıra kendi ülkesinde bir yazar olarak toplumla ilişkisine değinecek.

« Sema Kaygusuz'un çarpıcı eseri 'Yere Düşen Dualar'ı (Actes Sud, 2009) sarsılmadan elden bırakmak kolay olmadı, 'Yüzünde Bir Yer'in şiirsel güzelliğinden kaçmak ise neredeyse mümkün değil. Sevilmenin ne olursa olsun hiçbir zaman için yenilmemek olduğunu anlatan bir roman. Mükemmel. » Anne-Marie Mitchell, La Marseillaise.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fransız Kültür Merkezi Sema Kaygusuz Samsun Fransa Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title