Haberler

Fransa Dışişleri Bakanı, İsveç'te Mevkidaşı Valström ile Bir Araya Geldi- Fransa Dışişleri Bakanı...

- Fransa Dışişleri Bakanı, İsveç'te mevkidaşı Valström ile bir araya geldi Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault : "Türkiye'nin, Avrupa'da Nazi ve faşizm uygulanıyor sözleri kabul edilemez"STOCKHOLM - Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault, İsveç'te mevkidaşı Margot Valström ile bir...

- Fransa Dışişleri Bakanı, İsveç'te mevkidaşı Valström ile bir araya geldi

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault :

" Türkiye'nin, Avrupa'da Nazi ve faşizm uygulanıyor sözleri kabul edilemez"

STOCKHOLM - Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault, İsveç'te mevkidaşı Margot Valström ile bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault, bugün İsveç'te mevkidaşı Margot Valström ile bir araya geldi. İsveç Dışişleri Bakanı Valström, mevkidaşı ile Ortadoğu'daki olaylar ve Suriye hakkında görüştüklerini söyledi. Bir Fransız gazetecinin, Ayrault'a, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan krizle ilgi ne düşündüğünü sorması üzerine, Ayrault, "Her iki ülkenin de önce sakin olmaları lazım. Kendilerini sükunete çağırıyorum fakat Türkiye'nin, Avrupa'da Nazi ve faşizm uygulanıyor sözleri kabul edilemez" dedi.

Ayrault ayrıca, "Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine saygı duyması lazım" şeklinde konuştu.

(MK-AŞ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Marc Ayrault Türkiye Fransa İsveç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title