Haberler

Fransa'dan BM'ye "Idlib" Çağrısı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Suriye'nin Idlib şehrinde düzenlenen kimyasal saldırılar üzerine Birleşik Milletlere acil toplantı çağrısı yaptı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean- Marc Ayrault, Suriye'nin Idlib şehrinde düzenlenen kimyasal saldırılar üzerine Birleşik Milletlere acil toplantı çağrısı yaptı. Bakan Ayrault, "Alçak saldırıyı şiddetle kınıyorum, Suriye halkının onca yıldır mağduru olduğu barbarlıklara bir yenisi daha olarak eklenen bu kimyasal silah kullanımı Kimyasal Silahlar Sözleşmesini" çiğniyor" dedi.

Fransa'nın uzun süredir bu saldırılara karşı Uluslararası Topluluğa çağrıda bulunduğunu ifade eden Bakan "Fransa, Suriye'deki kimyasal silah kullanımının, sorumlularının kimliğinin aydınlatılması için ve ceza uygulanması için çaba gösteriyor, yakın dönemde sorumluların cezalandırılması için önerge sunduk, bu önerge Rusya ve Çin tarafından veto edildi" ifadelerini kullandı. Bakan Ayrault bu kadar ciddi ve ağır saldırılara karşı herkesin sorumluluğunu almasını talep etti.

(Özlem Kaplan / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Marc Ayrault Suriye Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title