Haberler

Fransa Bisiklet Turu'nda 1784 Km Geride Kaldı

Dünyanın en eski spor müsabakası olan Fransa Bisiklet Turu'nun bu yılki 101. 'Tour de France 2014' yarışında 1784 kilomete geride kaldı.

Dünyanın en eski spor müsabakası olan Fransa Bisiklet Turu'nun bu yılki 101. 'Tour de France 2014' yarışında 1784 kilomete geride kaldı.

21 etaplı, 3656 kilometrelik yarışta 10. etabın sona ermesiyle bir günlük tatile girildi.

Fransızların milli ulusal bayramı olan 14 Temmuz Pazartesi günü sona eren 10. Mulhouse - La Planche des belles Filles etabında 183 sporcu ilk dağ etabını tamamladı. Sporcular yarın 11. Besancon - Oyonnax 187,5 km. etabından start alacak.

10. etapta Vosges dağlarının 1183m. yüksekliğinde Le Markstein zirvesinde sağanak ve sisli hava muhalefetine karşı binlerce sporsever sporcuları yalnız bırakmadı.

İlk on etapta Alman sporcular sürpriz yapıp beş kez etap kazanırken, favori rakipleri geride bıraktı. Birinci etabı Alman Marcel Kittel, ikinci etabı İtalyan Vincenzo Nibali ve yine 3.,4. etabı kazanan Alman Marcel Kittel oldu. 5. etap Hollanda'lı Lars Boom, 6. etap Alman Andre Greipel, 7. etap İtalyan Matteo Trentin, 8. etap Fransız Blel Kadri, 9. etap Alman Tony Martin ve 10. etap İtalyan Vincenzo Nibali'nin birinciliği ile tamamlandı.

Bu arada turun yarısında sporcuların doping skandalına karışmaması sporseverleri sevindirdi. İlk yarının 10. etabında Vosges dağlarında iki kez bisikletten düşerek sakatlanan, şampiyonu sporcu İspanyol Alberto Contadorson, yarıştan çekildi.

Genel sıralamada ilk sırada 'Lotto' ekibinden Fransız Tony Gallopin'i, 'Astana' ekibinden İtalyan Vincenzo Nibali, 'Netapp- Endura' takımından Portekiz'li Tiago Machado, 'Astana' ekibinden Danimarkalı Jakob Faglsang ve 'Sky' takımından Avustralyalı Richie Porte takip ediyor.

5 Temmuz tarihinde İngiltere'nin Leeds kentinde start alan Tour de France 27 Temmuz pazar günü Paris'in ünlü bulvarı 'Champs Elysees'de noktalanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Astana Fransa Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title