Haberler

    Formula 1 tarihi baştan yazılacak: Elektrikli motor devri başlıyor!

    Güncelleme:

    Fomula E Envision Racing Genel Müdürü Sylvain Filippi, Formula 1 yarışlarında yakın gelecekte elektrikli motorlara geçilebileceğini söyledi.

    Fomula E Envision Racing Genel Müdürü Sylvain Filippi, tüm dünyada ses getirecek bir açıklama yaptı. Yakın gelecekte Formula 1 yarışlarında tamamen elektrikli motora sahip araçlara geçilmesi yönünde adımların atılacağını söyledi.

    Fernando Alonso elektrikli bisiklet satacak!

    Formula 1 araçları 2035'e kadar elektrikli olacak!

    Elektrikli otomobiller artık hayatımızda daha fazla yer edinmeye başladı. Elektrik dönüşümü konusunda yavaş kalan ülkeler arasında bulunan Türkiye'de bile açılan şarj istasyonu sayısı her geçen gün artıyor. Bununla birlikte üreticiler de yeni elektrikli modellerini ülkemize de getiriyor.

    Fakat içten yanmalı motorların devri sanıldığı kadar erken kapanmayacak. Tüm dünyadaki otomobil üreticileri yakın gelecekte içten yanmalı araç üretimlerini sonlandıracağını ve tamamen elektrik alt yapısı üzerine üretilen araçlara döneceğini açıkladı.

    Hatta ortalama bir tarih verecek olursak 2030 yılı itibariyle en büyük otomobil üreticileri yalnızca elektrikli araç üretecekler. Fakat içten yanmalı araçların ömrünün en az 20 yıl olduğunu düşünürsek, 2050-2060'lı yıllara kadar hayatımızdan çıkmayacaklar. Üstelik binek araçlarda bu değişim tamamlansa bile kamyon ve tır gibi taşımacılıkta kullanılan milyonlarcasının bu değişimi geç tamamlayacağı aşikar.

    Bu sebeple Formula 1 yarışlarının tamamen elektrikli araçlara dönüşmesine itiraz eden büyük bir kitle bulunuyor. Fakat yapılan planlar hemen hayata geçirilmeyecek. Hatta Fomula E Envision Racing Genel Müdürü Sylvain Filippi'ye göre 2035 yılına kadar bir geçiş süreci yaşanacak. Fakat verilen bu tarihten çok daha erken adım atılabileceğini söylediğini de belirtelim.

    Bunun aslında olumsuz değil olumlu bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Zira Formula yarışları her zaman için bilinen otomobillerin ve kullanılan teknolojilerin sınırlarının zorlandığı ve yeni fikirlerin ortaya çıktığı bir yer oldu. Dolayısıyla tüm dünyanın elektrikli otomobil dönüşümüne büyük bir katkı sağlayabilir.

    Buna ek olarak Formula yarışlarında kullanılan en iyi içten yanmalı motora sahip araçlar bile ancak 375 km/s hıza çıkabiliyor. Bunu da yalnızca İtalya'da bulunan Monza pistinde gerçekleştirebiliyorlar. Fakat elektrikli dönüşümü ile birlikte bu eşiğin oldukça kolay bir şekilde kırılacağını söyleyebiliriz.

    Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi SDN Forum'da veya yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

    Kaynak: Shiftdelete / Güncel

    Fernando Alonso Formula 1 Tragger Haberler

    TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

    TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

    Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

    Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

    Bakmadan Geçme

    Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title