Haberler

FISU Heyetinden Erciyes'te İnceleme

FISU Genel Sekreteri Eric Saıntrond'un da aralarında olduğu FISU heyeti, Erciyes'te incelemelerde bulundu.

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Genel Sekreteri Eric Saıntrond'un da aralarında olduğu FISU heyeti, Erciyes'te incelemelerde bulundu. Saıntrond, Alplerin belli bir doyuma ulaştığını ve kayakseverlerin yeni arayışlara yöneldiğini belirterek, Erciyes'e yeşil ışık yaktı. Kayseri Valisi Şerif Yılmaz da, 2015'te yapılacak Üniversite Kış Oyunları'n talip olduklarını söyledi.

Erciyes Dağı'ndaki master planıyla ilgili bilgi alan FISU heyeti, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen ile Erciyes A.Ş Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı'yla birlikte Vali Şerif Yılmaz'ı ziyaret etti. Vali Şerif Yılmaz, yaz ve kış dünya üniversite oyunlarını ve dünya üniversite şampiyonalarını düzenleyen FISU heyetini Kayseri'de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

2015 ÜNİVERSİTE KIŞ OYUNLARI'NI GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ

Vali Yılmaz, "2011 yılında Erzurum'da yapılan üniversite kış oyunlarını, ülke olarak yüzümüzün akıyla tamamladık. Daha önce ülkemizde gerçekleştirilen dünya basketbol şampiyonasının bir ayağı da Kayseri'de gerçekleştirildi. Yine Kayseri'de 2013 yılı içerisinde FİFA U 20 Dünya yirmi yaş altı dünya şampiyonası gerçekleştirilecek. Bununla ilgili çalışmalar hızla devam etmekte. Buradan Kayseri'nin uluslararası organizasyonlara hazır hale geldiği anlamı çıkmakta. 2015 üniversite kış oyunlarının Erciyes'te yapılmasıyla ilgili altyapımızın yeterli olacağını düşünmekteyim. Özellikle Erciyes Dağı kış sporları ve turizm merkezi projemiz 2015 yılı itibari ile tamamlanmış olacak. O nedenle üniversite kış oyunları ile ilgili altyapımız, yeni bir yatırıma gerek kalmaksızın hazır hale gelecek demektir. Kentte 4 üniversitenin bulunması, 50 bine yakın üniversite öğrencisinin olması ve 280 bin ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi olması, yapılacak bu sportif faaliyetlerin bundan sonra da kalıcı şekilde hizmetine devam etmesi anlamına gelecek ve olimpiyat ruhu adına çok önemli bir nokta. Master planı dahilinde Erciyes bölgesindeki oteller tamamlandığında yatak kapasitemiz 11 bine ulaşmış olacaktır ki bu her türlü organizasyona ev sahipliği yapabileceğimizi ifade etmektedir. Kapadokya bölgemizdeki imkanları ve sosyal donatıları düşündüğümüzde, bölgesel bir organizasyona çok önemli bir artımız olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle 2015 Üniversite Kış Oyunları'nın burada yapılması ile ilgili gerek merkezi hükümetimiz tarafından, gerekse mahalli idareler arasındaki işbirliği ve koordinasyonla bunu rahatlıkla gerçekleştirebileceğimizi ümit ediyorum" dedi.

ERCİYES'İN ÖNEMİ ARTTI

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Eric Saıntrond da Erciyes Dağı'ndaki mevcut tesislerle beraber yapılacak olan yeni tesislerin önemine değinerek, "Tesisler tamamlandığında inanıyorum ki, özellikle çevre ülkelerden gelecek konuklar da kayak yapabilecek. Alpler'de belli bir doyuma ulaşıldı. O yüzden kayakseverler yeni alternatif arayışı içinde. Erciyes'in bu anlamda önemi daha da artıyor" diye konuştu.

Saıntrond ve Vali Yılmaz ziyaretin ardından birbirlerine karşılıklı şilt verdi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Metin Şerif Yılmaz Kayseri Erciyes Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Neler dedi neler! Aziz Yıldırım'dan ortalığı ayağa kaldıran sözler

Neler dedi neler! Aziz Yıldırım'dan ortalığı ayağa kaldıran sözler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title