Haberler

Fırat, Yarım Dönüme Sığmadı

Fırat Üniversitesi'nden Tam 1741 Öğrenci Mezun Oldu. Mezuniyet Töreni İçin Yüzlerce Aile Türkiye'nin Dört Bir Yanından, Çocuklarının Mutluluğunu Paylaşmak İçin Elazığ'a Geldi. Ancak Neredeyse Tamamı Bu Sevinci Yaşayamadı. Çünkü, Diploma Töreninin Yapıldığı Salon Sadece 500 Metrekareydi. Salonu Öğrenciler Doldurunca Aileler Dışarıda Kaldı, Kapıda İzdiham Yaşandı.

Fırat Üniversitesi'nden tam 1741 öğrenci mezun oldu. Mezuniyet töreni için yüzlerce aile Türkiye'nin dört bir yanından, çocuklarının mutluluğunu paylaşmak için Elazığ'a geldi. Ancak neredeyse tamamı bu sevinci yaşayamadı. Çünkü, diploma töreninin yapıldığı salon sadece 500 metrekareydi. Salonu öğrenciler doldurunca aileler dışarıda kaldı, kapıda izdiham yaşandı.

AİLELERİN GİREMEDİĞİ TÖRENDEN VE İZDİHAMDAN KARELER

 

Fırat Üniversitesi öğrencileri, dört yılın sonunda mezun olmanın sevincini aileleriyle birlikte yaşamak istedi. Bu nedenle çoğu öğrenci bir başka ilde yaşayan ailelerini Elazığ’a çağırdı. Aileler de çocuklarının mezuniyet sevincine ortak olmak için yollara düştü. Kilometrelerce yol kat ederek Elazığ’a gelen öğrenci aileleri,  törenin küçük bir salonda yapıldığı Atatürk Kültür Merkezi’ne akın etti. 

 

AİLELER EZİLME TEHLİKESİ GEÇİRDİ 

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya’nın da katıldığı mezuniyet törenini görmek isteyen aileler giriş kapısına yığıldı. İçeri girebilmek için salona hücum eden öğrenci ailelerinden bazıları ezilme tehlikesi atlattı.

 

Çocuklarının mezuniyet törenine katılamayan birçok aile, Fırat Üniversitesi yönetimine tepki göstererek, ”Fırat, yarım dönümlük bir salona sığdırılmaya çalışıldı. Hiçbirimiz çocuğumuzun mezuniyet töreninin yapıldığı salona giremedik. Onların salondaki mutluluklarına ortak olamadık. Hepimiz dışarıda kaldık” derken, çoğu aile tepkilerini göstermek için törenden sonra düzenlenen mezuniyet yemeğine katılmadı.

 

REKTÖR'E ALKIŞLI PROTESTO

 

Bu arada, mezuniyet töreninde kürsüye gelen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, konuşmasının uzun sürmesi, salona yüzlerce öğrenci yakının girememesine tepki duyan öğrencilerin alkışlı protestosu ile karşılaştı. Prof. Bingöl, "Bu alkışların tebrik alkışına benzemiyor" diyerek çok sinirlendi, sözlerini şöyle sürdürdü:

Konuşmamı istemiyorsanız konuşmayayım. Önce dinlemesini öğrenin. Dinlemeyecekseniz çıkın gidin...

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title