Haberler

Fındık Bahçesinde Organik Yumurta Üretiyor

Ordu'da evinin yanındaki 7 dönüm fındık bahçesini tel örgülerle çevirerek tavuk yetiştiriciliği yapan çiftçi, ürettiği organik yumurtaları kentte faaliyet gösteren marketlerin yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen özel siparişlerle tüketiciye ulaştırıyor Çiftçi Cemil Ateş: "Tavuklar arazide ne bulurlarsa onu yiyebiliyorlar.

GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Ordu'da evinin yanındaki 7 dönüm fındık bahçesini tel örgülerle çevirerek tavuk yetiştiriciliği yapan çiftçi, ürettiği organik yumurtaları kentte faaliyet gösteren marketlerin yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen özel siparişlerle tüketiciye ulaştırıyor.

Altınordu ilçesi Arpa köyünde uzun yıllar fındık üreticiliği yapan Cemil Ateş, iki yıl önce bahçesinde fındığın yanı sıra tavuk yetiştiriciliğine de başladı.

Ateş, AA muhabirine, 600 tavukla organik yumurta üretimine başladığını belirterek, televizyon programlarındaki organik yumurta tartışmalarından esinlenerek bahçesinde tavuk yetiştirmeye karar verdiğini söyledi.

Tavukların daha sağlıklı yumurta verebilmeleri için açık havada beslenmeleri gerektiğini ifade eden Ateş, şöyle konuştu:

"Fındık bahçesi tavuklar için çok uygun. Tavukların bulunduğu arazi 7 dönüm. Evimizin yanında bir bahçemiz daha var. Buranın otu bittiği zaman oraya geçiyoruz. Çünkü tavuklar 15 gün kaldıkları bahçede ot bırakmıyor. Fındığa göre de tavuk işi daha karlı. Biraz bakması zor, hassas bir iş ama kesinlikle daha çok kazandırıyor."

"Bunlar özgür tavuklar"

Tavuklarını kafes yerine açık alanda beslediğini ve bu nedenle daha fazla verim aldığını anlatan Ateş, "Tavuklar arazide ne bulurlarsa onu yiyebiliyorlar. Kümesleri var, istedikleri zaman içeriye giriyorlar, istedikleri zaman dışarı çıkıyorlar. Çünkü gece gündüz kapıları hep açık. Açıkçası bunlar özgür tavuklar. Onlara müdahale etmiyorum, yumurtasını yapıyor, dolaşıyor" dedi.

"Nazara çok geliyorlar"

Ateş, tavuklarından iyi verim aldığını ancak bunu pek dillendirmek istemediğini belirterek, "Çok çabuk nazara geliyorlar. Çok hassas tavuklar. Mesela açık hava olduğu için tehlikeli bir kuş türü geçtiğinde hemen etkileniyorlar. Kanatlı hayvanlar genelde ürkek olurlar. Çok şükür üretim çok iyi. Tarım müdürlüğüne başvurduk, patentimizi aldık. İl içerisinde marketlerde satışa sunuyoruz, bunun yanı sıra Türkiye'nin çeşitli yerlerinden telefonla sipariş verenler oluyor ama açıkçası yetiştirmekte zorluk çekiyoruz. Üretim daha fazla olsa bile pazarlama noktasında sıkıntı yok" ifadelerini kullandı.

"İnsanlar gelerek yerinde görüyorlar"

Ateş, "Bizim marketlere yumurta verdiğimizi öğrenenler buraya gelerek yerinde görüyorlar. Adıyaman, Adana, Adapazarı gibi illerden insanlar beni arıyorlar. Kendilerinin de yapmak istediklerini söylüyorlar. Ortaklık teklif edenler oluyor ama kabul etmiyorum" diye konuştu. - Ordu

Kaynak: AA / Güncel

Cemil Ateş Altınordu Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500

Yorumlar (1)

Şenol ATASOY-Trabzonsenollumia1021@outlook.co:

Helal olsun üretimde çeşitlilik budur işte çalış seninde olsun ellerine sağlık hemşerim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title