Haberler

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Faili Meçhul Cinayetleri Mercek Altına Aldı

Güncelleme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2000-2013 yılları arasındaki faili meçhul cinayetlerle ilgili dosyalarda 'paralel' bağlantısı olup olmadığını araştırmak üzere çalışma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2000-2013 yılları arasındaki faili meçhul cinayetlerle ilgili dosyalarda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)/Paralel Devlet Yapılanması (PDY) bağlantısı olup olmadığını araştırmak üzere çalışma başlattı.

AA muhabirinin savcılık kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli savcılar, 2000-2013 arasındaki faili meçhul cinayetlerle ilgili dosyalarda FETÖ/PDY bağlantısı olup olmadığını inceleyecek.

13 YIL ARAŞTIRILACAK

Çalışmanın 2000-2013 arasındaki tüm faili meçhul cinayetleri kapsadığı öğrenildi. Bu kapsamda, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli savcılar, belirtilen dönemlerde kamuoyunda aydınlatılamayan ne kadar faili meçhul olay varsa dosyalarını tek tek inceleyerek maddi ve manevi cebir ilişkisi araştıracak.

İNCELENECEK CİNAYETLER

Çalışma kapsamında incelenecek dosyalar arasında, 25 Şubat 2009'da Dikmen'de Emniyet Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın aracında ölü bulunması, hakim adayı Didem Yaylalı'nın 22 Ağustos 2013'te Fethiye'de bir otelde ölü bulunması, 18 Aralık 2002'de Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Necip Hablemitoğlu'nun, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatın kaybetmesi ve 17 Mayıs 2006'da Alparslan Arslan tarafından gerçekleştirilen Danıştay saldırısı da bulunuyor.

Savcıların yanı sıra Ankara patlamasında görevli Ankara Emniyet Müdürlüğü istihbarat ve terör şube polisleri soruşturmada görev alacak.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

500

Yorumlar (9)

CEKIK GOZLI MOGOLLI TURK:

USTUNI DAHA EI ORTMEK ICIN, BAZI DOSIYALARI ENIDEN GORMEE IHTIYAC VAR.

2
1
yanıtYanıtla
Kürdüm:

AKP geldi türkiyeye adalet hukuk geldi

0
1
yanıtYanıtla
Mesih Erdoğan Mobil-IOS:

Muhsin Başkan ne olacak acaba Nasıl da unutturdular bize.

1
0
yanıtYanıtla
Amed:

Hepsini aklamak için açılıyor. Faili belli olanlar mertebe alıyor...

1
0
yanıtYanıtla
VAZO:

evet her şeyi yıkacak bir paralelimiz var çok şükür elhamdülillah ak parti

0
0
yanıtYanıtla
Dış:

Daha dün olan ölümlerin üstünü kapatıyorsunuz geçmişi nerde bulacaksınız

0
0
yanıtYanıtla
sonsuz nurMobil-ANDROID:

kim terör örgütü ise kim terör örgütü ile masaya oturdu ise kim milleti kandırıldı ise kim parelel ise kim çaldı ise kim bu vatana ihanet ediyor ise kim insanlara zulüm ediyor ise kim bunlara seyirci kalıyor ise allah belasını versin allah belasını versin boynu altında kalsın inşallah

0
0
yanıtYanıtla
iboMobil-ANDROID:

Ey akp asıl sen parelel isin zalimlik yapan sen iftira atan sen zulüm yapan sen kim haksız ise bu davada boynu altında kalsın allah belasını versin inşallah

0
0
yanıtYanıtla
Servet:

Bide faili hırsızları yakalasanız,,,

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title