Haberler

Faili Meçhul Cinayetler" Davasının İlk Duruşması Görüldü

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 1990’larda işlenen bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin davanın ilk duruşması sonrası avukatlar adliye önünde açıklamada bulundu.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 1990'larda işlenen bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin davanın ilk duruşması sonrası avukatlar adliye önünde açıklamada bulundu.

Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın'ın 1993'te öldürülmesine ilişkin Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, İbrahim Şahin, emekli Yarbay Korkut Eken, eski özel harekat polisleri Ayhan Çarkın, Alper Tekdemir, Seyfettin Lap, Ayhan Özkan, Uğur Şahin, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Ahmet Demirel ve Ziya Bandırmalıoğlu hakkında 765 sayılı TCK'nın "cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek" suçundan dava açılmıştı. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma, 14 Nisan gününe ertelendi. Kararın açıklamasından sonra Çağdaş Hukukçular Derneği ve İnsan Hakları Vakfı avukatları, adliye önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Açıklamada, Çağdaş Hukukçular Derneği ve İnsan Hakları Vakfı olarak, bugün müdahil talebinde bulunulduğu vurgulanarak şöyle denildi:

"Bunun sunulması sırasında bu sanıkların, bu katillerin işlemiş oldukları suçları, cinayetleri yüzlerine söylerken sanıklar tarafından tehditler edildi, hakarete uğradık. Bunların mahkemenin gözünün önünde olmasına rağmen, mahkemenin buna ilk refleksi seyircileri boşatmak yönünde kararı oldu. Davanın bir numaralı sanığı Mehmet Ağar yoktu. Taraflar vardı, mağdurlar vardı, kamuoyu vardı fakat gerçek fail yoktu. Bu fail, biliyorsunuz; bundan 5 gün önce burada özel bir duruşma açılarak dinlendi ve duruşmalardan varisli tutuldu. Mehmet Ağar'ın yeniden dinlenilmesi önümüze getirilerek soru sorma hakkımızın kullanılması ve tanıklarla mağdurlar, diğer sanıklarla yüzleştirme talebimiz vardı. Mahkeme maalesef gerek biz derneklerin müdahillik talebini gerek Ağar'ın tekrar duruşmaya getirilmesi konusunu, gerek Ankara Adliyesinde devam eden bu suç örgütüyle yargılandığı davanın birleştirilmesi meselesini de bir sonraki duruşmaya bıraktı." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Şahin Mehmet Ağar Altındağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title