Haberler

Facebook ve SPA Mercek Altında

Güncelleme:

GKV'liler Facebook'u ve SPA'ı mercek altına aldı.

Bilimsel çalışmalarıyla dikkat çeken genç GKV'liler son projeleriyle internet üzerinden Sosyal Paylaşım Ağları olarak bilinen Facebook ve diğer siteleri mercek altına aldı. Gençlerin büyük bir bölümünün zaman geçirdiği bu sitelerde bilinçsiz kullanımın hakim olduğu sonucuna varıldı. Başarılarını GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'la paylaşan öğrenciler Salı günü Adana'da başlayacak olan TÜBİTAK Bilim Şenliğine katılarak final için yarışacak.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerinden oluşan bir gurup TÜBİTAK için hazırladıkları projede Sosyal Paylaşım Ağı olarak bilinen siteleri mercek altına aldı. Yapılan çalışmalar GKV Özel Okulları Rehberlik Öğretmeni İpek Kundak'ın gözetiminde, GKV Anadolu Lisesi öğrencilerinden 10 A öğrencisi Onur Mumbuç ve 11D öğrencisi İrem Oral tarafından yürütüldü. "Lise Öğrencilerinin Sosyal Paylaşım Ağlarını Kullanma Alışkanlıkları Gaziantep Örneği" adlı proje TÜBİTAK ön incelemesi sonrasında yarı finale kalarak önümüzdeki hafta Adana'da sergilenmeye değer buludu.

Projenin finale kalacağı ifade edilirken konuyla ilgili araştırmaları yürüten öğrenciler proje hakkında bilgi verirken gençliğin bilinçsiz bir şekilde internet üzerinden sosyal paylaşım ağlarına girdiğini ve burada fuzuli zaman geçirdiklerini de belirlemiş. GKV Özel Anadolu Lisesi öğrencilerinden Onur Mumbuç ve İrem Oral proje hakkında bilgi vererek bu alanda kullanıcıların eğitime ihtiyacı olduğunu da ifade ediyor. Mumbuç ve Oral yaptıkları açıklamada "Sosyal Paylaşım Ağları (SPA) gittikçe popüler hale gelmekte, yüz-yüze iletişimin yarattığı etkinin bir benzeri sanal ortamda oluşmaktadır. Bu araştırmada lise öğrencilerinin SPA kullanma alışkanlıkları sorgulanmakta ve bu alışkanlıkların iletişimlerine olan alternatif etkileri analiz edilmektedir. Hipotezlerimizi test etmek maksadıyla 29 sorudan oluşan anket formu Gaziantep ilinde okuyan 500 lise öğrencisine uygulanmıştır. Bulgular, öğrencilerin SPA kullanımlarına ilişkin kendi farkındalıklarının yeterli olmadığını ortaya koymuş ve konuyla ilgili olarak gençliğin eğitilmesi, bilinçlendirilmesi ve yönlendirilmesi gereğinin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Günümüzde kaçınılmaz hale gelen SPA kullanımının daha bilinçli yapılması, yeni neslin ruhsal ve zihinsel anlamda sağlıklı gelişim süreçlerini destekleyecektir" dediler.

Proje GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'a anlatıldı

TUBİTAK tarafından düzenlenen "43. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına katılarak yarı finale kalan GKV Özel Okulları Sosyoloji Projesi Lise Öğrencilerinin Sosyal Paylaşım Ağlarını Kullanma Alışkanlıkları konusunu gündeme taşıdı. Söz konusu projeye GKV Özel Okulları Rehber Öğretmeni İpek KUNDAK danışmanlık yaparken proje GKV'li Onur MUMBUÇ ve İrem ORAL tarafından uzun süren bir çabayla hazırlandı. Öğrenciler başarılarını ve projelerini makamında ziyaret ettikleri GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'la paylaştı. Ziyarete GKV öğrencilerinin bilimsel çalışmalara yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen Genel Müdür Yard.Doç.Dr Atanur Vergili ve GKV Liseleri Müdürü Fevzi Beşe hazır bulundu. Öğrencilerin sosyalleşmelerinin önemli bir olgu olduğuna dikkat çeken GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy "Yapılan etkinlikler ve alışkanlıklar bilinçsiz bir şekilde gerçekleştiriliyorsa bireye ve topluma faydadan çok zarar getirir.

Görüyorum ki öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ve 21.yüzyılın vazgeçilmezleri arasına giren internet üzerindeki sosyal paylaşım ağları ülkemizde ve Gaziantep'te bilinçsiz bir şekilde kullanılıyor. Konuyla ilgili önlemlerin alınması, bu gençlerimizin önce eğitime tabi tutulması zorunludur. Hazırladıkları projeleriyle TUBİTAK tarafından düzenlenen "43. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında yarı finale kalan GKV Özel Okulları Rehber Öğretmeni İpek KUNDAK'ı projenin mimarı öğrencilerimiz Onur MUMBUÇ ve İrem ORAL'ı yürekten kutluyor, okullarımızdaki bilimsel çalışmaları koordine ederek öğrencilerimizin birer bilim adamı gibi yetişmesini sağlayan Genel Müdürümüz Yard. Doç.Dr. Atanur Vergili, Liseler Müdürümüz Fevzi Beşe ve İlköğretim Müdürümüz Ali Bozgeyik'in şahıslarında bütün GKV'li idareci ve öğretmenlere teşekkür ediyorum" dedi.

GKV yarışmada yarı finale 4 projeyle katılan tek okul

TUBİTAK tarafından düzenlenen "43. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına katılarak yarı finale kalan GKV Özel Okulları Sosyoloji Projesi Lise Öğrencilerinin Sosyal Paylaşım Ağlarını Kullanma Alışkanlıkları projesinin yanı sıra GKV'liler Biyoloji Projelerinden Kozmetik ve güneş kremlerinde kullanılan organik fotoprotektif maddelere alternatif olarak Pistacia meyvelerinin araştırılması Mikroorganizma Solüsyonu Uygulanmış Toprakta Yetiştirilen Buğdaylarda Ağır Metal Etkinliği ve Gaziantep'teki Fıstık İşletme Tesislerinde Oluşan Fıstık Kabuklarının Kombucha Mantarı ile Fermantasyonu Projeleriyle de bu hafta Adana'da düzenlenecek organizasyonla final için yarışacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Facebook Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title